Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi'nin İstanbul'da İl Seçim Kurulu'na aday listesini teslim edemediği iddia edildi. Sözcü TV'ye bağlanan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, ilk ağızdan iddiayı yalanladı. Doğan, "İstanbul için herhangi bir sorun yok. İddianın nasıl çıktığını biz de bilmiyoruz" dedi.

Doğan'ın açıklamasının ardından Halk TV DEM Partili Sezai Temelli'nin başvurunun geciktiğini onayladığını ve partinin İl Seçim Kurulu ile müzakere ettiğinin haberini yaptı.

DEM Parti de X hesabından tartışmalara son noktayı koydu. Parti şunları dile getirdi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır"

Dem Parti̇'den İstanbul Kri̇zi̇ Açiklamasi 

CELAL FIRAT: 1 DAKİKALIK BİR ZAMANLA GEÇ GELİYORLAR

TELE1’e konuşan DEM Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat ise, “Bizim yetkili arkadaşlar YSK’ya gidiyorlar, evrakları teslim ettiklerinde bazı evrakların eksik olduğunu dillendiriyorlar. Bunlar evrakları tamamlamaya gidip geri geldiklerinde 1 dakikalık bir zamanla geç geliyorlar. Ama evraklar veriliyor, kayda evraklar da giriliyor. Sadece bazı evraklarda eksiklik olduğunu dillendiriyor, yetki belgesi ile ilgili bir sorun oluşuyor” dedi.