Haber: Mehmet Şirin Demir

DEM Parti Batman Beşiri Eş Başkan adayı Mehmet Akif Akın, Beşiri'de düzenlediği halk buluşmaları ile vatandaşlarla bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi verdi.

8 yıldır Beşiri hizmet noktasında geride bırakıldığını belirten Akın, şunları söyledi:

" Şehrin ortasında geçen Çamaşır Deresi'ni ıslah etmekten aciz bir yönetim mevcut. Bu sorunu çözmek için iktidar partisi olmanız bir şey değiştirmiyor. Bu sorunu çözmek için irade lazım. Bu irade bizdedir. Halkımız bize görev verdiği ilk günden itibaren kendilerine layik olacak hizmetlere imza atacağız. Bizler ilçemizde mezder olmadığını halkımızın gündemine taşırken hemen çıkıp bize oy verin biz mezder getirelim. Bu beş yılda mezder kompleksi inşa etmek için elinizi tutan mı oldu? Biz şehrimizin her bir mahallesini parklarla donatacağız dediğimizde bu zaten bizim projemiz diyorlar. Beş yılda bir park yapanlar nasıl beş yılda altı park birden yapacaklar. Bu halk bu seçimde mevcut belediye başkanına kırık not verecek. Biz halkımıza diyoruz ki bize inanın Allah'ın izniyle ne sizlere ne de partimize mahcup olacağız."

"BEŞİRİ BELEDİYESİ'Nİ FERDİ ÇIKARLARA HEBA EDENLERİ HALK AFFETMEYECEK"

Hizmet noktasında ferdi çıkarlara göre hizmet götüren anlayışı geride bırakmak istediklerini vurgulayan Akın, halkçı belediyecilik çerçevesinde vatandaşları ayrıt etmeksizin ilçenin her bir sokağına eşit hizmet götürmek için hazır olduklarını ifade etti.

"Bize oy veren veya vermeyen her bir yurttaşımızı kamusal hizmetten eşit şekilde faydalanması için çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla yönetime ortak ederek yeni bir bakış açısı ilçemize kazandıracağız. Dolayısıyla Beşiri Belediyesi'ni bugüne dek ferdi çıkarlara heba edenleri bu halk affetmeyecek. Bu zihniyete mensup olan yönetimi halkımız 31 Mart gününde helal oyuyla değiştirecek" diyen Akın, 1 Nisan sabahı itibariyle hizmetten yoksun bırakılmış her bir cadde, sokak ve mahalleye el birliği içinde hizmet götürmek için şimdiden tespit çalışmalarına başladığını söyledi.

"BELEDİYENİN BÜTÇESİNE BEYTÜLMAL GÖZÜYLE BAKACAĞIZ"

Merkezi bütçeden her ay düzenli bir şekilde Beşiri'ye para aktarıldığını belirten Akın, bütçenin nerelerde harcandığını vatandaşların bilmediğini kaydetti.

Akın, "Bu halkın belediyesine 2016 yılında kayyum atanması ve devamındaki süreçte belediyenin bütçesi nerelere harcandığını hiçbir Allah'ın kulu bilmiyor. O gündür bu gündür belediyenin parası çarçur edildi. Dolayısıyla bugün belediye borç batağında olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu borç miktarın ne kadar olduğunu maalesef kesitiremiyoruz. Çoğulcu ve katılımcı bir anlayıştan yoksun bir zihniyet ile belediyeyi yönetirseniz belediyeyi batırırsınız. Halkımız bize bu görevi laik gördüğü andan itibaren belediyenin bütçesini beytülmal gözüyle bakarak bir tarafta halkın belediyesini borçtan kurtaracağız diğer taraftan hızlı bir şekilde cadde ve sokaklarımızı onaracağız" dedi.

"DAR GELİRLİ AİLELERİ EKONOMİK KRİZDEN KORUYACAĞIZ"

Beşiri'de dar gelirli ailelerin sayısı günden güne artığını dinlendiren Akın, "Beşiri ilçemiz maalesef kamusal hizmetten yeterince faydalanamamasından dolayı geride kaldı. Bundan dolayı halkımız ya göç ediyor ya da fakirliğin ceremesi içinde makbuz kaderi ile baş başa kalıyor. Halkımız bu konuda müsterih olsun. Bir nisan sabahı itibariyle sosyal belediyecilik anlayışı ile dar gelirli ailelerimizin yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. Aş evi projemiz bünyesinde dar gelirli ailelere her ay düzenli bir şekilde gıda yardımında bulunacağız. Biz bu hizmeti yaptığımız vakit hiç kimsenin ruhu duymadan yapacağız.

Çünkü hiçbir yurttaşımız bu konuda rencide olmasına müsaade etmeyeceğiz. Allah'ın izniyle bizler bu ailelerimizi sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde ekonomik krizden koruyacağız. İlçemize imar projesi ile önümüzü açarak hizmete başladığımız zaman yatırımcılarımızı ilçemize davet edeceğiz. Bu şekilde iş imkanların önünü şeffaf bir şekilde açarak insanımızı bu alanlarda istihdam etme imkanına kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.