Yerel seçimlerden birinci parti çıkan CHP'nin Lideri Özgür Özel, AKP Genel Merkezi'nde Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Erdoğan da CHP'ye iade-i ziyaret yapacağını açıkladı.

Dikkat çeken bu 'normalleşme' adımı hakkında CHP Sözcüsü Deniz Yücel açıklama yaptı. Yücel şunları dile getirdi:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.
Emekli maaşlarından, asgari ücrete, Gezi tutuklularından, tutuklu generallere, atanmayan öğretmenlere, ülkemizin, toplumun, demokrasimizin önemli sorunları olarak gördüğümüz gündem maddeleriyle ilgili görüşlerini paylaştı.
Örneğin her siyasi partinin, birbirinden farklı bir beka sorunu tanımı vardır. Bizce Deprem gerçeği bu ülkenin bir beka sorunudur.
Uzmanlarca beklenen “Büyük İstanbul Depremi” şayet hükümet ve yerel yönetimler bir arada bir önlem alınmadan gerçekleştiği takdirde, milyonların öleceği, ekonominin çökeceği, sanayinin duracağı, tedarik zincirinin kopacağı büyük bir afete dönüşebilir.  

Bu konuda ivedi bir şekilde “Afetle ve Depremle Mücadele Bakanlığı” kurulması Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarafından Sayın Cumhurbaşkanına önerilmiştir. Bakanlığın ismi önemli değil.
Biz Depreme Dirençli Kentler diyoruz. İsmi o mu olur, Depremle Mücadele Bakanlığı mı olur, Afetle Mücadele Bakanlığı mı, bir şekilde belirlenir.   
Böyle bir bakanlıkta Mecliste grubu bulunan her siyasi partiden bir bakan yardımcısı atanmasını ve bu önemli meseleye, hep birlikte, siyasi çekişmeden uzak bir şekilde eğilinmesini önemsiyoruz.  
 
Genel Başkanımızın yaptığı bu ziyaret, hiç şüphesiz ülkemiz demokrasisinde önemli bir kilometre taşıdır.
Diyalog kurulmayan, karşıt fikirlerin medeni bir şekilde konuşulup, tartışılmadığı siyaset anlayışı, hiçbir zaman olumlu bir sonuç vermemiştir.
Bu diyalogsuzluğun ağır sonuçlarını ve bedellerini de; her zaman halkımız ve ülkemiz ödemiştir.
İşte çok uzun yıllar sonra, siyasetteki diyalog zeminini oluşturan,
Bu olumlu zeminde de, halkın gerçek gündemini dile getiren Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel olmuştur.

Kamplaştıran, kutuplaştıran, zehirli bir dil kullanarak ötekileştiren, rakibine ağır eleştiriler yöneltmekten başka hiçbir şey yapmayan siyaset kurumu, sorunlara çözüm üretme noktasında halka hiçbir fayda sağlamaz.
Elbette eleştiri olacaktır. Ağır eleştiri de olacaktır.
Ancak toplumun sorunlarının çözülmesi noktasında iletişim, diyalog, istişare ve müzakere de demokrasinin olmazsa olmazlarındandır.

Bu konuda Genel başkanımız Sayın Özgür Özel, kendi adına, partimiz adına ve muhalefet adına üzerine düşen adımı atmıştır.
Hatırlayacaksınız, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde de, halkın gündemi olmayan ve suni gündemler yaratacak hiçbir sanal tartışmanın içinde olmadık.
Ve partimizde yaşanan “Değişim” süreci, zaman içinde, daha iyi anlaşılacak ve bu değişim Türkiye'ye iyi gelecek demiştik.

İşte bugün Türkiye'de siyasette diyalog zemininin oluşmasının da, siyasetteki paradigma değişikliğinin öncüsünün de; Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu görülmüştür.
Çünkü hepimiz biliyoruz ki, aynı yöntemleri uygulayarak farklı bir sonuca ulaşılamaz.
Türkiye'nin normalleşmeye, demokratikleşmeye, enflasyon, hayat pahalılığı, emekli maaşları gibi toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sorunları ivedi bir şekilde çözmeye ihtiyacı var.

Ve bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi üzerine düşen her şeyi yapacaktır.
Biz gücümüzü sandıktan aldık, sandıktan aldığımız güç, sandığın asıl kahramanı olan halkımıza hizmet olarak yansıyacaktır.
Kimsenin şüphesi olmasın."