Haber: Atilla Yoğurtçu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine, bahar yarıyılı vize sınavları süresince büyük bir destek sağladı. 20-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen vize sınavları boyunca, öğrencilerin kampüs ve ek binalara kolaylıkla ulaşabilmesi için ücretsiz taşıma hizmeti sunuldu. Bu hizmet, Balıkesir Toplu Taşıma AŞ ve Bandırma AŞ'ye ait araçlarla gerçekleştirildi ve toplamda 106 bin 204 kez öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı sağlandı. 

Öğrencilerin sınav döneminde taşıma hizmetinden en yoğun olarak faydalandığı saat dilimi genellikle 14.00 ile 17.00 arasıydı. Bu süre zarfında, öğrencilerin şehir içi ve ilçeler arası hatlarda seyahat etmeleri için her türlü kolaylık sağlandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Toplu Taşıma AŞ ve Elektronik Ücret Toplama Sistemi'ne dahil toplu taşıma esnafıyla birlikte, öğrencilere toplamda 1 milyon 400 bin 941 TL'lik ulaşım desteği sundu. 

Başkan Ahmet Akın, final haftasında da ücretsiz ulaşım hizmetinin devam edeceğini ve bu uygulamanın Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerine yönelik sağlanacağını belirtti. Akın ayrıca, eğitime olan desteğin devam edeceğini ve öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırmak için benzer uygulamaların gelecekte de hayata geçirileceğini vurguladı.