Haber: Atilla Yoğurtçu

Sarı, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, adalet ve emniyetteki iç hesaplaşmaların gençlerin hayatına mal olduğunu vurguladı. Sarı, hükümetin ekonomik ve sosyal politikalarının toplumda ruhsal bunalım salgını yarattığını belirterek, acil önlem alınması çağrısında bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir’de, motokurye olarak çalışan vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman cinayetini Meclis’e taşıdı. “Ata Emre Akman'ın annesinin isyanını duydunuz mu?” diye soran CHP’li Sarı “Emniyette ve adalette kendi iç hesaplaşmalarınızla uğraşırken çocuklarımız bir bir hayattan kopartılıyor” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Balıkesir’de 17 yaşındaki E.Ö’nün bıçaklı saldırısı sonucu ölen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın annesinin çığlığının duyulmasını istedi. CHP’li Sarı “Türkiye'deki binlerce anne-baba korkuyor, diyen Ata Emre Akman'ın öğretim görevlisi annesinin isyanını duydunuz mu?” diye seslendi ve TBMM’de daha önce yaptığı uyarısını hatırlattı. Sarı, şunları söyledi:

“EMNİYETTE VE ADALETTE KENDİ İÇ HESAPLAŞMALARINIZLA UĞRAŞIRKEN ÇOCUKLARIMIZ BİR BİR HAYATTAN KOPARTILIYOR”

“Geçen hafta AKP iktidarını buradan uyarmıştım. "Ruhsal bunalım salgını yarattınız. Bu salgını yine siz büyütüyorsunuz." demiştim. Sözlerimin yankısı daha Genel Kurul salonumuzda dinmeden Balıkesir'de 20 yaşında, üniversite öğrencisi, gencecik evladımız Ata Emre Akman, ekmek parası kazanırken, yine suç makinesine dönüşmüş, 17 yaşındaki genç tarafından katledildi. "Türkiye'deki binlerce anne-baba korkuyor." diyen Ata Emre Akman'ın öğretim görevlisi annesinin isyanını duydunuz mu? Yazık değil mi evlatlarımıza? Eğitim, adalet ve hukuk politikalarınızdaki çözümsüzlüğünüz toplumda şiddeti körüklüyor. Anne-babalar evlatlarını sizin yanlışlarınıza kurban vermek istemiyor. Emniyette ve adalette kendi iç hesaplaşmalarınızla uğraşırken çocuklarımız bir bir hayattan kopartılıyor. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Bu gidişata ‘Dur’ deyin, kendinize çekidüzen verin.”

“AKP VATANDAŞLARIN RUH SAĞLIĞINI BOZUYOR”

CHP’li Sarı 9 Mayıs’ta TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında iki haftada yaşanan yaşanan 9 olayda yaşları 14 ila 17 arasındaki çocukların silahlı olaylara karışarak cinayet faili olduklarına dikkat çekmişti. AKP iktidarını uyaran Serkan Sarı şunları söylemişti:

“AKP iktidarı vatandaşlarımızın ruh sağlığını da bozuyor. Yarattığınız ekonomik ve sosyal buhran yüzünden ulusal bir salgınla karşı karşıyayız. Hayat pahalılığı ve enflasyon altında ezilen insanlarımız, işsiz gençlerimiz ruhsal bunalım salgınının tehdidiyle karşı karşıya. Baskıcı ve gerici eğitim sisteminizle çocuklarımızın ruhsal dengesini bozdunuz, gencecik çocuklarımız silahlı saldırılara karışıyor. İki haftada yaşanan 9 olayda yaşları 14 ila 17 arasındaki evlatlarımız anne, baba, kardeş ya da akraba katili oldular. Ekonomi, eğitim, adalet ve hukuk politikalarınızdaki çözümsüzlüğünüz toplumda şiddeti körüklüyor. Kadın cinayetleri artarak devam ediyor. Çocuklarımız cinsel istismara uğruyor, failleri cezasız kalıyor. Ruhsal bunalım salgınını siz yarattınız ve siz büyütüyorsunuz. Uyarıyoruz: Şatafatlı saltanatınıza son verin ve hızla büyüyen bu salgını durdurun.”