MAREV'in Ataşehir tesislerinde gerçekleşen etkinlikte, Mardinli gençler Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldi. Sancar, Türkiye'nin dünyanın güçlü ülkeleri arasında yer alabilmesi için bilim ve teknoloji üretmesinin önemini vurguladı. Ayrıca, din ve bilimi birbirinden ayrılması gerektiğini belirterek, bu ayrımın olmaması durumunda  bilim köreleceğini fade etti.

600 Mardinli gencin bir araya geldiği etkinlikte, MAREV bursiyerleri Sancar'a çeşitli sorular yöneltti. Sancar, kariyeri, motivasyon kaynakları ve Türk öğrencilere sağladığı desteklerle ilgili soruları yanıtladı.

Sancar, Türkiye'nin dünya liderleri arasında yer alabilmesi için bilim ve teknoloji üretmesinin şart olduğunu vurgularken, kadın-erkek fırsat eşitliği konusuna da değindi. Prof. Dr. Aziz Sancar'ın en büyük dileği, hayatta iken bir Mardinli öğrencinin Nobel Ödülü alması ve bu ödül töreninde gururla izlemesi olduğunu belirtti. Sancar, din ve bilim ayrımı hakkında şunları söyledi:

"Mardin yıllar boyu farklı din ve mezheplere ev sahipliği yaptı. Ancak din, doğanın kanunlarını, teknolojik araştırmaları ve teknolojik gelişmeleri kapsamıyor. Bu nedenle din ve bilimi kesinlikle ayrı tutmamız lazım. Aksi takdirde din saygınlığını kaybeder, bilim körleşir"