Ankara’nın en merkezi yerlerinden Çukurambar’da 30 Aralık 2022'de uğradığı silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamede yer bulamayan Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı.

Ayşe Ateş'in ifadesinde MHP'li vekil Olcay Kılavuz ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın cinayette dahli olduğunu söylemesi ve "Olcay Kılavuz isimli şahsın da da esime gerçekleştirilen suikasta dahlinin olduğu kanaatindeyim. Olcay Kılavuz isimli şahsın da soruşturmaya dahil edilmesini ve eşimin öldürülmesi olayında dahlinin olup olmadığının ayrıntılı bir şekilde araştırılmasını talep ediyorum" demesi yer alıyor.

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, Ayşe Ateş ifadesinde, eşinin Ülkü Ocakları Başkanı olmasından sonra sürekli itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın kontrolünde olan bazı isimlerin yönettiği sosyal medya hesaplarından eşi aleyhine paylaşımlar yapılmaya başlandığını belirtti.

Ayşe Ateş, “Rahmetli eşim kendisine karşı medya üzerinden yapılan saldırıların, Mersin’de meydana gelen olay (Çağrı Ünel) ve devam eden süreçlerde yaşananların ve kendisinin aleyhine gerçekleştirilen faaliyetlerin mevcut Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan olan Ahmet Yiğit Yıldırım ve kendisinden önce Ülkü Ocaklar Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı yapan MHP Mersin Milletvekili olan Olcay Kılavuz’un birlikte hareket etmek suretiyle planlandığını defalarca kez bana ifade etmişti” dedi.

İddianamede azmettirici olarak görünen Tolgahan Demirbaş’ın, eşinin bir arkadaşına giderek kendisini Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’un elçi olarak gönderdiklerini söylediğini belirten Ayşe Ateş, Demirbaş eşimin arkadaşına “Sinan Ateş’in yanında durma abi, Ocak onun kalemini kırdı, sen de zarar görme” dediğini anlattı.

Ayşe Ateş, eşinin çalıştığı ofisin önüne 10 Mart 2022 tarihinde Ankara Ülkü Ocakları’nın kullanımında bulunan 06 AT 2020 plakalı bir araç ile silahlı 4 kişinin geldiğini, eşinin de aracın fotoğrafını çekerek arkadaşı Ömer Çağrı Özdemir’e “Ankara Ocak, Silahlı 4 kişi göndermiş” yazdığına ilişkin ekran görüntülerini de dosyaya sundu. Ateş, Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’un evinde yakalandığını hatırlatarak, “Kılavuz’un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.