Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024'te uygulanacak asgari ücreti belirlemek için ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Ancak toplantıda taraflardan herhangi bir ücret önerisi gelmedi. TÜRK-İŞ heyeti başkanı Ramazan Ağar, bu hafta sonuca ulaşmak istediklerini belirtti. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TÜİK'in rapor sunduğunu ancak geçim şartlarına yönelik herhangi bir tutar beyan etmediklerini söyledi.

TÜİK FİYAT ARTIŞ RAPORU SUNMADI

Ekonomim'den Mehmet Kaya'nın haberien göre; TÜİK'in geçim şartlarına dair bir fiyat artışı raporu sunması da bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Toplantı sonrasında yeni bir toplantı tarihi belirlenmedi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın görüşerek bir tarih belirleyeceği açıklandı.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı ortadayken işçiyi temsil ettiği iddiasına olan Ağar, bir teklif vermeyeceklerini işverenden teklif beklediklerini söyledi.

Türk-İş'e göre Açlık Sınırı'nın önemi yokmuş! Türk-İş'e göre Açlık Sınırı'nın önemi yokmuş!

"ÇOCUKLARIMIZ GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKIYOR"

Heyetteki bir işçinin, çocuklarının kendisine “peynire küstük mü” diye sorduğunu ve “Çarşı pazara çıkamıyoruz. Soframızdan aç kalkmak istemiyoruz, çocuklarımız gözümüzün içine bakıyor” dediği kaydedildi.