Konuşması "Sermaye defol 1 Mayıslar bizimdir", "Yaşasın 1 Mayıs" sloganlarıyla kesilen Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan şunları söyledi

"Arkadaşlar 1 Mayıs’ınız kutlu olsun.

Bu alanda toplanan binlerce işçi, emekçi, devrimci, yurtsever bir ülkenin, bir halkın boyun eğmeyeceğini bir kez daha gösterdi.

Burada toplanan irade Taksim kararlılığıdır. Ama bunun ötesinde Türkiye işçi sınıfının tarihsel iradesinin göstergesidir.

Bugünden itibaren daha büyük bir kararlılıkla Türkiye işçi sınıfı, Türkiye’nin emekçileri, örgütlü halkımız Türkiye işçi sınıfının devrimci partisi Türkiye Komünist Partisi üzerine düşeni daha fazla yapacaktır.

Emekçilerin, yoksulların, halkımızın hayat pahalılığı ile karşı karşıya kaldığı bugünlerde bu 1 Mayıs hem bir kararlılığın ifadesidir hem de bir aczin ifadesidir. Biz bugün bunu tartışmıyoruz ama yarın ilan ediyoruz ki Türkiye Komünist Partisi bir kez daha bu oyunun parçası olmayacaktır.

1 Mayıslar Türkiye işçi sınıfının ve onu hak edenlerindir. Onu bir oyuna çevirenlerin değil. Tekrar ediyorum: Hepinizin 1 Mayıs mücadele günü kutlu olsun. Dünyanın her yerinde 1 Mayıs bayrağını yükselten herkese selam olsun."