Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'nda "Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu tarafından insani yardım çalışanlarının, gazetecilerin ve sivillerin öldürülmesine AB'nin tepkisi" başlıklı oturumda konuştu.

Borrell, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırıların yarattığı yıkımın, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'da yaşanan yıkımlardan daha büyük olduğunu belirtti. İran ve İsrail arasındaki artan gerginliğin, Gazze'deki insani trajediyi gölgelememesi gerektiğini vurgulayan Borrell, Gazze'de 34 binden fazla sivilin yaşamını yitirdiğini ve nüfusun yüzde 75'inin yerinden edildiğini hatırlattı. Ayrıca, Borrell Gazze'deki çocukların açlıktan öldüğünü ve altyapının büyük kısmının hasar gördüğünü ifade etti.

İsrail ordusunun Deyr el-Balah bölgesine düzenlediği saldırıda ölen insani yardım çalışanlarını da anımsatan Borrell, bu tür eylemlerin uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve demokratik bir devletin bu şekilde şiddet kullanmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.