Haber: Hülya Kılınç

Manisa Emek, Demokrasi ve Barış Platformu terör örgütü IŞİD’in Ankara'da 10 Ekim 2015'te yaptığı gar katliamında hayatını kaybeden 104 kişiyi andı. Manolya Meydanı'nda gerçekleştirilen anma ve basın açıklamasına sivil toplum örgütleri, CHP, Emek Partisi, Yeşil Sol Parti, sendika temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

10-ekim-manisa

Grup adına basın açıklamasını Eğitim Sen Manisa Şube Kadın Sekreteri Ayşe Dubaz yaptı. Dubaz açıklamasında Cumhuriyetin 100 yıllık tarihinin en büyük katliamı olan 10 Ekim Ankara Gar Katliamının üzerinden 8 yıl geçtiğini hatırlatarak “10 Ekim 2015’te düzenlediğimiz “Emek, Barış Ve Demokrasi Mitingi”ne yapılan saldırıda 104 arkadaşımızı yitirdik, 500’e yakın arkadaşımız ise yaralandı. Aradan geçen 8 yılda patlamadan kaynaklı çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarıyla hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadır. Katliam sorumlusu olmasına karşın kimliği tespit edilemediği iddia edilen, fotoğraf ve videolarda apaçık görünen ve X-Y diye kodlanan kişiler hakkındaki dosyada 5 yıldır tek bir işlem yapılmamıştır. 8 yıldır katliamın aydınlatılması, gerçek faillerin açığa çıkarılması için talep edilen esaslı bilgi ve belgelerin neredeyse tamamı, büyük bir engelleme gayretiyle reddedilmiştir.”dedi.

10 EKİM BARIŞ ŞEHİTLERİNİN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Anma etkinliklerine müdahale edilerek engellenmeye çalışıldığı ve 10 Ekim Katliamı'nın unutturulmak istenmesine asla izin vermeyeceklerini kaydeden Dubaz “Adalet mücadelemiz bu katliamda katillere yol verenler ve katliamın asıl sorumluları yargı önüne çıkarılıncaya ve cezalandırılıncaya kadar devam edecektir.Bizler IŞİD’e ve IŞİD zihniyetine, gericiliğe, laiklik karşıtı faaliyetlere, halklarımızın düşmanlaştırılmasına teslim olmadık, olmayacağız. Bir kez daha savaş rüzgârlarının estirildiği bu dönemde ülkemizde, bölgemizde ve dünyada bedeli ne olursa olsun barış politikasını savunacak, emek ve demokrasi mücadelesini yükselteceğiz. Yitirdiğimiz arkadaşlarımızın bizlere bıraktığı en değerli miras olan emek, barış, demokrasi mücadelesini hep beraber, kol kola omuz omuza büyütmeye kararlıyız. Er ya da geç, sorumlular cezalandırılacak; emek kazanacak, demokrasi kazanacak, barış kazanacak!.”

Anma törenine katılan topluluk, “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek”, “Emekçiye değil katillere barikat”, “Hak, hukuk,adalet” sloganları atarak alandan ayrıldı.