Haber: Ümit İşbakan

Karimex fındık işletmeleri gıda ve dış ticaret ltd şirketi Yönetim Kurulu başkanı aynı zamanda ziraat mühendisi Emrah Albayrak şunları ifade etti

Mevsimsel kehanetler ve bahçeden gelen magazinsel fotoğraflar yerine sadece kahverengi kokarcaya konsantre olmanızı öneririm.

Bu istilacı ile bu sene özellikle kış ayları ile 2024 mahsulü hasatı sonrası yapılacak mücadele Ordu ve Giresun halkının ekonomik ve sosyolojik refahı için çok kıymetli. Don afetine karşın yapılabileceğiniz şimdilik tek şey sadece sigorta.

Sigortanızı yaptırın. Spekülatörlere kulak asmayın. Don olacak diye özellikle bahçe bakımı kışlık gübre uygulaması gibi konuları atlamayın. Unutmayın fındık gelirini arttırmanın en önemli yolu önce verimi arttırmaktan geçiyor. Sonrasında gider algoritmaları konuşulmalıdır. Tarımsal kalkınma ancak bilimle, akılla ve emek ile sağlanabilir.

Siyasi beklenti sahipleri, reyting beklenti sahipleri ve sermaye sahiplerinin uşaklığını yaparak günlük fındık kehanetlerinde bulunanlara, birilerinin pozisyonlarına hizmet eden açıklamalarına itibar ederek zaman kaybetmeyin. Bahçenizle ilgilenin. Ancak o yüzünüzü güldürür. Ordu ve Giresun üreticileri acilen, özellikle havaların nispeten müsait olduğu bu günlerde köylerde, bahçelerde bu zararlının kışı geçirebileceği her yerde devlet, muhtarlar ile, ziraat odaları ve fındık işletmeleri ile el ele vererek mücadeleyi hızlandırmalıdır.