Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilere, listelerde eksikliklerini tamamlamak üzere 14 Nisan’a kadar süre vermişti. 9 Nisan’da listelerini YSK’ya sunan YSP, milletvekili adaylıklarında kendilerine tanınan sürede değişiklik yapmadı. YSK’nın siyasi partilere verdiği süre, bugün itibariyle doluyor. 


YSK mesaisini bugün itibariyle bitiren Yeşil Sol Parti, vakit kaybetmeden seçim çalışmalarına başladı. Yeşil Sol Parti, bugünden itibaren 4 ayrı koldan seçim gezilerini başlatıyor. 
14 Nisan Cuma günü HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Van’da Kadın Büro açılışına katılacak. 


Aynı gün, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş Hakkari’de; DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk Nusaybin ve Kızıltepe’de olacak. 


Bugün HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Antalya’da seçim bürosu açılışını gerçekleştirecek. Sancar, ardından Denizli’ye geçerek, burada da Denizli seçim bürosu açılışını yapacak. Bugün,  HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, İstanbul milletvekilleri ve adayları İstanbul’da, HDK Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve milletvekili adayları Tekirdağ’da olacaklar. 
Yeşil Sol Parti’nin, bugün itibariyle başlayan seçim gezileri 18 Nisan’a kadar sürecek. HDP Eş Genel Başkanları’nın yanı sıra birleşen partilerin başkanları ve sözcülerinden oluşan heyetler, 18 Nisan’a kadar seçim bürolarının açılışlarını yapacak ve buralarda mini mitingler gerçekleştirecek.


HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 23 Nisan özel oturumu için bayramın son günü Ankara’da olacaklar. 


Yeşil Sol Parti, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından hayli yoğun bir seçim kampanyasının startını veriyor. Birleşen Partilerin başkanları ve sözcüleri ile birlikte 24 Nisan’dan seçim gününe kadar toplamda 60 ilde seçim mitingleri gerçekleştirilecek.


Yeşil Sol Parti bileşenleri olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nden (ESP) Çiçek Otlu İstanbul’dan; Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi’nden (SYKP) Tülay Hatimoğulları Adana’dan; Devrimci Parti’den Burcugül Çubuk İzmir’den; Sosyalist Dayanışma Platformu’ndan (SODAP) Kezban Konukçu ise İstanbul’dan aday gösterilmişti.
 
Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nda yer alan Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek Van’dan; İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) Genel Başkanı Mehmet Kamaç da Diyarbakır’dan aday gösterilmişti.