Edinilen bilgiye göre; Yozgat Belediyesi’nin içme suyu altyapı yenileme çalışmalarının devam ettiği Şekerpınar bölgesinde kazı yapan kepçe, dün akşam saatlerinde doğal gaz ana borusunu patlattı. Gazdan etkilenen bir işçinin tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Patlama nedeniyle Yozgat il merkezine doğal gaz akışı kesildi.

“TAMİR İŞLEMLERİNE BAŞLADIK”

Yozgat Sürmeli Gaz İşletme Müdürü İhsan Salman, şehri besleyen ana hattın hasar gördüğünü belirterek, “Belediyemizin altyapı çalışması sırasında hattımız hasar gördü. Tamir işlemlerine başladık, inşallah gün içinde, sabaha karşı gaz vermeyi planlıyoruz. Gaz verme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Sürmeli Gaz personelinde herhangi bir sıkıntının bulunmadığına aktaran Salman, “Bildiğim kadarıyla altyapıyı yapan firmamızda bir problem varmış arkadaşımız da ama hayati tehlikesi yok” diye konuştu ve şu bilgileri verdi:

“Tamir sürecine başladık. Dediğim gibi, bu çelik hat hasarı olduğu için ekiplerin şehir dışından gelmesi gerekiyor. Organize ettik. Kastamonu'dan bir ekibimiz şu anda yola çıktı, geliyor. İnşallah 2-3 saat içerisinde burada olacaklar ve müdahale edeceğiz. Devam eden kazı çalışması, altyapı çalışması yapılırken çelik hattımıza hasar verilmiş. Olayın özeti bu şekilde.”

“BU OLUMSUZ DURUM NORMAL HALE DÖNENE KADAR EKİPLERİMİZ SAHADA OLACAK”

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz de içme suyu altyapı yenileme çalışması esnasında şehre doğalgaz sağlayan çelik hatlarda meydana gelen arıza sebebiyle şu an il merkezine doğal gaz akışının durduğu bildirdi. “Arkadaşlar, yedek hatlardan olsun, bir an önce bunun halline uğraşıyorlar” diyen Açıkgöz, şunları söyledi:

“24 saat esasına göre bu olumsuz durumu gidermek için tüm gayretimizi gösteriyoruz. Sürmeli gaz ekipleri, belediye ekiplerimiz, hepimiz görev başındayız. Ekiplerimiz il dışına çıktı, çelik hatla ilgili tamirat yapılacak. Gerekli kaynak ve röntgen işlemleri yapılacak. Yalnız doğal gaz da şöyle bir durum var; elektrik veya su gibi değil, gaz geldikten sonra her doğal gaz kutusu tek tek, regülatörün yeniden ayarlanması gerekiyor. Onunla ilgili yine Sürmeli gaz ekiplerimiz sahada olacaklar gece sabaha kadar. Bu olumsuz durum normal hale dönene kadar ekiplerimiz sahada olacak. İnşallah vatandaşlarımızı en az sıkıntıyla bu durumun halledeceğiz.”

VALİ POLAT İNCELEMERDE BULUNDU

Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse ile birlikte Mutafoğlu Mahallesi Şekerpınar bölgesine giderek doğal gaz ana boru hattının patladığı alanda incelemede bulunup çalışanlardan bilgi aldı. Vali Polat, arızanın giderilmesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini, hastane ve diğer bazı özel bölgelere yedek hat üzerinden geçici olarak doğal gaz verildiğini söyledi.