Haber:Hülya Kılınç 


Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Horzum Keserler Mahallesi'nde Meryem ve Mehmet Karataş çiftinin yaşadığı insanlık dramı geçtiğimiz hafta basın aracılığıyla Türkiye'ye duyurulmasına rağmen, yaşlı çift hala çatısı ve kapısı olmayan barakaya dönmüş evde yaşamaya devam ediyor. 

alaşehir yardım-2


Yamalı kıyafetler içinde ve ayaklarında yırtık çoraplarla devletten yardım isteyen Karataş çiftine sadece 4 poşet içerisinde kıyafet yardımı yapılmış ve huzurevine yerleştirilmeleri teklifinde bulunulmuş. Doğup büyüdükleri köylerinden ayrılmak istemeyen Mehmet ve Meryem Karataş ise huzurevine gitmek değil evlerinin tamir edilmesini istemiş. 


“DEVLET BİZİ HUZUREVİNE GÖTÜRMEK İSTEDİ BİZ İSTEMEDİK”


Manisa'nın Salihli ilçesinde bir araya geldiğimiz Karataş çifti ile geçtiğimiz hafta yapılan haberlerden sonra yaşamlarında nelerin değiştiğini konuştuk. Mehmet Karataş, şunları anlattı “Haberden sonra kıyafet yardımı yaptılar. Devlet görevlileri geldi evimize, bizi huzurevine götürmek istediklerini söylediler. Biz evimizden ayrılmak istemediğimizi söyledik. Bu köyde doğup büyümüşüz, başka bir yer bilmeyiz huzurevinde yaşayamayız biz. Onlara evimizin tamir edilmesini, burada yaşamak istediğimizi söyledik. Sonra jandarma geldi, evin güvenli olmadığını, evden çıkmamızı söyledi”dedi. 


“5-6 YILDIR ET YEMEDİK”


Geceleri çatıdan yağmur sularının aktığını ve yataklarının ıslandığını belirten Mehmet Karataş, havaların soğumasıyla birlikte eşiyle birlikte hasta olduklarını söyledi. Ayda 2 bin lira yaşlılık maaşı aldığını ve başka bir gelirinin olmadığını ifade eden Karataş, son 5 yıldır hiç et yemediklerini dile getirdi. Mısır, patates, ve topladıkları otlarla beslendiklerini ifade etti. İki erkek, 4 de kız olmak üzere 6 çocukları bulunan yaşlı çifti, çocukları gibi devlet de unutmuş. Karataş çifti, ne para, ne han, ne hamam istiyor; Karataş çifti bu ülkede insanca yaşayabilmek için bir yardım eli bekliyor.