YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı, adaylar tarafından merak edilmeye başlandı. YKS sınavının 18 - 19 Haziran'da gerçekleşmesinin ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS tercih tarihlerini açıklamıştı. Adaylar, YKS tercihlerini yaptıktan sonra da ''YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?'' şeklinde aratma yapmaya başladı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, YKS adaylarının tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında yapacağını açıkladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu bu hafta içinde yayımlayacağız. 2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylarımız tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında http://osym.gov.tr adresinden yapacaklardır” ifadelerini kullandı.

YKS tercihleri ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçlarının duyurulacağı tam tarih henüz belli değil.

ÖSYM, tercih işlemlerinin ardından YKS tercih sonuçlarını açıklayacak. Sonuçların açıklanacağı tarih hakkında herhangi bir takvim duyurmayan ÖSYM, bu sonuçları, üniversite kayıt işlemlerinden önce duyuracak.

2022 üniversite kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden yapılacak kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihlerinde olacak.