Sağlıkçılara yönelik şiddet son 5 yılda 13 kat artarken, sağlık görevlileri artık polis gözetiminde bile görevlerini yapamaz noktaya geldi. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’nin yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından basılmasının ardından bugün de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde kavga halindeki iki grup sağlık çalışanlarına saldırdı. Kavgayı ayırmaya çalışan 3 güvenlik görevlisinin darbedildi. Sağlıkçılar kendini odalara kilitleyerek korudu.

Adana'da sağlık çalışanlarına yönelik bir haftada ikinci saldırı gerçekleşti. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Servisi’nin yaklaşık 50 kişilik bir grup tarafından basılmasının ardından bugün de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde kavga halindeki iki grup sağlık çalışanlarına saldırdı. Kavgayı ayırmaya çalışan 3 güvenlik görevlisinin darbedildiği belirtilen olayda, sağlıkçıların kendini odalara kilitleyerek korumaya çalıştığı aktarıldı.

Kesici delici alet ile birbirlerini yaralayan iki grubun yaralıları, saat 18.20 sularında 112 ambulanslar ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Grupların hastanede sedye yüzünden tartışmaya başladığı belirtildi. Kavgayı ayırmaya çalışan 3 güvenlik görevlisinin darbedildiği olayda, camların ve kapıların zarar gördüğü belirtilirken çevik kuvvetin de müdahale ettiği aktarıldı.

'ACİL SERVİS PERSONELİ KENDİLERİNİ ODAYA KİLİTLEDİ'

Acil serviste devam eden kavga sonrası acil servisteki doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi. Hastane polisinin anonsu üzerine hastaneye çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, buradaki kavgayı sonlandırırken, acil servis önünde de güvenlik önlemi aldı. Hastanelerdeki yaralıların tedavisi sürerken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA: HİZMETLER KESİNTİYE UĞRADI

Yaşanan olay sonrası hastaneden yapılan açıklamada "Bugün akşam saatlerinde ilimiz Sarıçam İlçesinde bir düğünde çıkan kavgada yaralanan kişiler tedavi için hastanemize getirilmişler, yaralı yakınları hastane bahçesinde karşılaşınca tekrar kavgaya tutuşmuşlardır. Taraflar güvenlik güçlerince dağıtılmış hastane bahçesinde ve civarında bu gruptan kimse kalmamıştır. Olay tamamen iki grubun kendi arasındaki tartışma ve kavgasından ibarettir. Hastane hizmetlerimiz kesintisiz olarak devam etmektedir. Kamuoyuna sayıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

DOKTORUN BOĞAZI SIKILDI

Yapılan açıklamada ayrıca çocuk acil servisinde görevli bir doktorun yaşanan arbede sırasında boğazı sıkılarak darp edildiği ifade edildi. Doktorun olay sonrasında şahıslardan şikayetçi olduğu belirtildi. Açıklamada "Akşam saatlerinde hastanemizin acil servisinde yaşanan iki grubun kavgasında, Çocuk Acil Servisi’nde de görevli bir doktorumuz olay sırasında kavgaya karışan biri tarafından boğazı sıkılmak suretiyle darbedilmiştir. Görevli doktor arkadaşımız emniyet birimlerine şikayetçi olmuştur. Sağlıkta şiddetin son bulması dileğiyle doktor arkadaşımız nezdinde tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

'ÇEVİK KUVVET EŞLİĞİNDE BİLE SAĞLIK HİZMETİ VERİLEMİYOR'

Genel Sağlık İş Genel Başkanı Derya Uğur olay hakkında yaptığı açıklama “Şiddetsiz gün geçmiyor. Can güvenliğimiz yok diyoruz kimseye derdimizi anlatamıyoruz. Arkadaşlarımız endişe içinde beklemekte. Biz içerdeki arkadaşlarımız ile iletişim halindeyiz. Onlar da biz de kaygılıyız” şeklinde konuştu.

“Çevik kuvvet eşliğinde bile sağlık hizmeti verilemiyorsa siz düşünün durumunun vahametini” diyen Uğur, “Acil müdahale gerektiren bir hasta olması durumunda hastaya zamanında müdahale edilememesinin sorumlusu şiddeti gösterenler ve buna göz yumanlardır. Sesimiz çığlığa dönüştü, çığlığımız duyulsun artık. Tek istediğimiz can güvenliğimizin sağlandığı bir ortamda hizmet üretmek. Eşimizi çocuğumuzu evde bırakıp çıkarken, tekrar görememe endişesi yaşamamak” diye konuştu.

HEKİM BİRLİĞİ: CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANANA KADAR HİZMETTEN ÇEKİLDİK

Adana Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada, "Sağlıkta şiddetin yeni adresi Çukurova Üniversite Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi oldu. Düğünde kavga edip aynı hastaneye gelen iki grup burada da birbirlerini bıçaklayarak hekim ve sağlık çalışanlarına saldırdı. Başkanımız olay yerindedir" ifadeleri kullanıldı.