Haber: Fatoş Erdoğan

Yeşil Sol Parti’nin İstanbul 2. Bölge 7. Sıra Milletvekili Adayı Nilay Kuş, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İstanbul İl Sözcüsü ve Mor  Dayanışma’nın kurucularından. 
Yıllardır kadın mücadelesinin içerisinden gelen Kuş, mücadelenin devamı açısından sosyalist feminist genç kadınların mecliste temsil edilmesinin önemine vurgu yaptı. Kadınların kazanımlarını korumak ve mücadelesini büyütmek için yaşlı erkek siyasetçilerin gönderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"BU KARANLIK İTTİFAKI GÖNDERELİM" 

14 Mayıs seçimlerinin tarihi önemine dikkat çeken Kuş, seçime az bir sürenin kaldığını, bu süreçte yapılacak çalışmaların belirleyici olacağını vurgulayarak şunları söyledi:
"Tarihi ve kritik bir sürecin içerisinden geçiyoruz. 14 Mayıs seçimlerine az bir süre kalmış durumda. Aslında bu süre bizler açısından epey belirleyici olacak. Çünkü 21 yıllık AKP iktidarını ve bu karanlık ittifakı göndermek için önümüzde olasılıkların oldukça güçlendiği bir süreç bu. İlçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak çalışmalarımızın güçlenmesi gerektiği bir süreç. 
Kadınlara, çocuklara, gençlere, Kürtlere, Alevilere eşit, özgür ve adil  bir yaşamı kuracak bu sürecin kurucuları bizleriz. 
Yıllardır sokakta meşru, kadın mücadelemizi büyütüyoruz. 25 Kasım'da 8Mart'ta ve aslında bizlere yönelik her saldırıda sokağa aktığımız sokakları zapt ettiğimiz ve isyanımızı haykırdığımız bir kadın mücadelesinin içerisinden geliyorum. Bu kadın mücadelesinin meclise yansıması gerektiğini düşünüyorum. Sosyalistlerin feministlerin meclisteki varlığı sokakta büyüttüğümüz mücadeleyi daha da güçlendirecek ve taçlandıracaktır. 
İstanbul sözleşmesini korumak ve aslında daha da büyütmek için mecliste genç kadınların sosyalistlerin yer alması gerektiğini düşünüyorum. Buradan bütün halkımıza Yeşil Sol Parti'ye oy vermeleri çağrısında bulunmak istiyorum."

"YAŞLI ERKEK SİYASETÇİLERİ GÖNDERELİM"

Genç kadınların mecliste temsil edilmesinin önemine vurgu yapan Kuş, meclisteki yaşlı erkek siyasetçilerin gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum dedi. Kuş, bu düzeni birlikte değiştirelim, yeni bir yaşamı birlikte kuralım çağrısı yaptı.