Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde İ.A. adlı polisin, uyuşturucu taşırken jandarma tarafından öldürüldüğü ve olayın kamuoyundan saklandığı öğrenildi.  

Mezopotamya muhabiri Ahmet Kanbal'In özel haberine göre; Mardin’in Artuklu ilçesinde aracında uyuşturucu taşıyan İ.A. adlı polisin, kontrol noktasında jandarma tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; Olay, 19 Aralık'ta Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde, Akres kırsal mahallesine yakın bir noktada bulunan jandarma kontrol noktasında yaşandı. Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan polis memuru İ.A.'nın aracı, söz konusu tarihte uyuşturucu madde taşıdığı gerekçesiyle yapılan ihbar üzerine jandarma noktasında durduruldu.  

70 PAKET UYUŞTURUCU 

İ.A., bu sırada üzerine kayıtlı silaha uzandı. Jandarma, bunun üzerine İ.A.'nın aracını taradı. Ağır yaralanan polis, kaldırıldığı Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen bir gün sonra yaşamını yitirdi. 

İ.A.'nın içerisindeki araçta yapılan aramada, 70’i aşkın paket içinde uyuşturucu madde bulundu. Mardin Valiliği ve Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nden olaya dair henüz bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili herhangi bir soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığı bilinmiyor. 

OLAY GİZLENDİ

Olaya dair görüştüğümüz görgü tanıkları, aracın durdurulmasının ardından gerginlik yaşandığı ve jandarmanın araca defalarca ateş açtığını aktardı. Görgü tanıkları, olayın neden yaşandığını anlamadıklarını ve kamuoyuna yansımamasına anlam veremediklerini belirtti.

Ayrıca olayın kamuoyuna yansımaması için jandarma ve polislerin uyarıldığı öğrenildi. 

İNTİHAR İDDİASI

MA'nın görüştüğü jandarma kaynakları ise, aracın uyuşturucu ihbarı üzerine durdurulduğunu teyit etti. Ancak polis İ.A.'nın kendilerine saldırmak için değil, intihar etmeye çalıştığı için silaha uzandığını ve bunu "engelleme çabaları" üzerine vurulduğunu iddia etti.  (Mezopotamya Ajansı)