Mersin Yenişehir Belediyesi, personele yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” verdi. Eğitimde, afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesi, personelini bilinçlendirmek amacıyla hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor.Son olarak verilen afet farkındalık eğitimlerinde personel, deprem, yangın, sel gibi afet anlarında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğini öğrendi.

“AFET BİR OLAYIN KENDİSİ DEĞİL DOĞURDUĞU SONUÇTUR”

İş Güvenliği Uzmanı Elvan Demirtaş, doğa, teknoloji ve insan kaynaklı olmak üzere üç tür tehlike olduğunu belirterek, “Doğa tehlikeleri; çığ, deprem, sel, teknoloji tehlikeleri; endüstriyel uçak kazaları vb., insan kaynaklı tehlikeler ise yangın, sabotaj ve terör saldırılarıdır. Tehlike hiçbir zaman yok olmuyor ama biz önlem alarak bunu önleyebiliriz” dedi.

“Afet bir olayın kendisi değil doğurduğu sonuçtur” sözleriyle afeti tanımlayan Demirtaş, geçmişten bugüne Türkiye’de gerçekleşen depremlerin istatistik bilgilerini de paylaştı. Demirtaş, “Türkiye’de meydana gelen 210 depremde toplam 86 bin 802 kişi, çığ afetlerinde ise 274 kişi hayatını kaybetti. Bulunduğumuz evin, iş yerlerinin, mahallelerin toplanma alanlarını iyi bilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Mersin Yenişehir Belediye personeline deprem anındaki “Çök, kapan, tutun” uygulamasının da anlatıldığı eğitimler, üç gün sürdü. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi.