Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Batı Karadeniz’de bugün öğle saatlerinde sonra beklenen sağanak yağışın Bolu ve Düzce çevrelerinde; Batı Akdeniz’de akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen sağanak yağışın da Antalya ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde etkili olacağı bildirildi. Meteoroloji’nin uyarı şöyle:

“Bu akşam saatlerinden sonra, Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), 14.12.2022’nin ilk saatlerinden itibaren Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/ m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların Antalya'nın batı ve merkez ilçelerinde 14.12.2022 sabah saatlerinde, Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde öğle saatlerinde, Antalya’nın doğu kesimlerinde ise akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, kıyı kesimlerde küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugün öğle saatlerinde sonra Batı Karadeniz'de beklenen sağanak yağışların Bolu ve Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”