Yenimahalle Belediyesi, bu yılki mahalle iftarlarına Şentepe Abdurrahman Oğultürk Pazar Yeri’nde başladı. İftar programına, 2 bin 500 Şentepeli katıldı. 

İftara, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra İYİ Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Dursun Tekin, Belediye Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı. 

Programda Şentepelilere seslenen Başkan Yaşar, “11 ayın sultanı Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi daim kılmak, paylaşmanın ve hoşgörünün önemini hatırlatmak adına mahalle iftarları düzenliyoruz. Zengin ile fakirin aynı sofrada buluştuğu Ramazan ayı, paylaşmanın ve sevginin önemini bize hatırlatıyor” dedi.

Depremler nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlara başsağlığı dileğiyle sözlerini sürdüren Yaşar, şöyle konuştu:

“Ülke olarak büyük bir deprem felaketi yaşadık. 11 ilimizde on binlerce vatandaşımızı kaybettik ve bir o kadar insanımız yaralı kurtuldu. Bu mübarek Ramazan ayında depremden sağ kurtulan, hala barınma ve temel ihtiyaç malzemeleri sıkıntısı çeken vatandaşlarımızı da unutmamalıyız. Yenimahalle Belediyesi olarak kendi bütçemizden ve hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile depremin ilk gününden beri deprem bölgelerine desteğimizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde 104’üncü yardım TIR’ını deprem bölgesine gönderdik ve imkanlarımız ölçüsünde gereken tüm desteği de sunmaya devam edeceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”