GÜNDEM

Yeldeğirmeni’nde LGBTİ+’lara saldıranlarına polis koruması

Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi'nde yaşayan LGBTİ+'lar 21 Temmuz'da saldırıya uğradı. Saldırıya karşı yapmak istedikleri basın açıklamasını polis ablukaya aldı saldırganları korudu.

Abone Ol

Sendika.org'un haberine göre; Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi’nde yaşayan LGBTİ+’lar 21 Temmuz’da saldırıya uğradı. Akşam 21.00’da evlerine doğru ilerleyen 4 lubunyı tehdit eden bir erkek, bir binanın su borusunu yerinden çıkararak saldırdı. “Mahallenin belalı çocukları” denilen faşist saldırganlar sayıca üstünlük kurdukları lubunyaları darp etti.

Saldırıya karşı dün (22 Temmuz) mahallede açıklama yapmak isteyen Yeldeğirmeni sakini lubunyalar polis ablukası ile karşı karşıya kaldı. Polislerin arkasında konuşlanan çete üyeleri lubunyalara karşı tehdit ve hakaretlerine devam etti.

Saldırı ve tehditlere yönelik açıklama yapan lubunyalar, şu ifadeleri kullandı:

"Bu mahlukların, bunların mensup olduğu çetelerin ve üç maymunu oynayan mahallelinin nereden destek aldığı çok açık. İktidarın, yaşam alanlarımıza Esat’ta, Eryaman’da, Bayram Sokak’ta ve Türkiye’nin her yerinde nasıl bir öfkeyle saldırdığı ortada. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkan, kadınların ve LGBTİ+ların varlığına savaş açan, faillerimizi koruyan bu iktidarın her yerinden fışkıran nefret, bu mahalle çeteciliği oynayanlara da vuruyor, bu aldıkları güç, nefretlerini perçinleniyor; kendi yaşamlarını sürdürmektense, bizlere saldırıyorlar.

Biz ise olduğumuz gibiyiz, buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz. Hayatımızı kimseden almadık, kimseye vermeyeceğiz. İbneleri kimse yok edememiş, ama bu faşistlerin tarihin çirkin sayfalarında nasıl süründüğünü her geçen gün daha net görüyoruz. Hak arayanlar, eşitlik isteyenler, kadınlar ve LGBTİ+lar, birlik oldukça tekrar tekrar kazanacak, bunlar ise nefretlerinde boğulacaklar.

Duyun lubunyalar: mahallelerimiz, sokaklarımız, şehirlerimiz, hepsi bizim. Bizi yok etmeye çalışanlara karşı, zaman birbirimize sıkıca kenetlenme zamanı. Mahallemizde, sokağımızda, okulumuzda örgütlenmek; hak mücadelelerimiz, özgürlüğümüz için kol kola girmek, yapabileceğimiz en önemli şey, hem de bugün, hemen şimdi."