Doğaya Dönüş, Yüreğimizin Acı Çığlığı, Gülüşünde Kaldım, Mavi Sevgi, kitaplarının yazarı Şahabettin Demir son çıkartmış olduğu Moria Kampı isimli kitabı için imza ve söyleşi günü düzenledi. 

Taksim Kıvılcım  Kültür Merkezi'nde kitap severlerle bir araya gelen Demir, Ortadoğu savaşında yerinden yurdundan  zorla göç etmeye maruz bırakılan insanların uzun yolculuğunu kaleme amış olduğu  romanında Ortadoğu ve birçok ülkeden göç eden savaş mağduru insanların zorlu yaşam mücadelesine dikkat dikkat çekti.

Sıcak savaşların yaşandığı ülkelerden Avrupa hayaliyle yola çıkan insanların zor koşullar altında verdiği yaşam mücadelesini romanında konu edinen Demir, “Mültecilikle yüzleşiyoruz. Mültecilik gerçekliğinin tam anlamıyla ne olduğunu anlıyoruz. Bu süreçte uzun göç yolları mültecileri bekleyen denizler, okyanuslar, sınırlar, devletler, insan tacirlerinin mültecilere yaşattıkları büyük zulümleri bir nebze de olsa bu kitabımda anlatmaya çalıştım.” diye konuştu.

Demir'in Taksim Kıvılcım  Kültür Merkezi'nde düzenlemiş olduğu söyleşi ve imza gününe Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda Kitap sever katıldı.  Burada yapılan söyleşinin ardından yazmış olduğu kitapları hakkında bilgiler aktaran Demir, okurlarıyla yakından ilgilenerek  kitaplarını tek tek imzalayıp, etkinliğe katılanlara takdim ederek katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.