Tutuklanan mafya lideri Ayhan Bora Kaplan ile eski Ankara Başsavcısı ve Yargıtay üyesi Yüksel Kocaman ilişkisine dair gelişmeler kamuoyuna yansımaya devam ediyor.

T24’ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Yüksel Kocaman’ın görevde bulunduğu dönemde Ayhan Bora Kaplan hakkında açılan 8 soruşturmanın sadece birinde dava açıldığı, diğer yedisinde ise “kovuşturmaya yer yok” kararı verildiği ortaya çıktı. Kaplan’dan hediye villa ve lüks ev aldığı belirtilen Yüksel Kocaman’a, Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da lüks bir binada ev tahsis edildiği belirtiliyor.

Şardan’ın yazısında aktardığın göre; Melih Gökçek’in yarı hissesi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan bir binada lojman tahsis ettiği yargı mensubu, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman. Kocaman, Adalet Bakanlığı’nın makamına tahsis ettiği lojman yerine Gökçek’in verdiği ultra lüks binada oturdu bir süre.

Hatırlı bir avukatın araya girmesiyle tahsisi yapılan lojmanın daha sonra Kocaman tarafından satın alındığı iddia ediliyor.

Şardan yazısında, “Bu süreçte her zaman olduğu gibi yine ince bir nokta var. Belediyeye ait bir gayrimenkulün hangi gerekçe ve koşullarda Kocaman’a satıldığı sorusunun yanıtı önemli” ifadelerini kullandı.

KOCAMAN’IN AYHAN BORA KAPLAN KARNESİ: 1 DAVA, 7 TAKİPSİZLK

Mafya lideri Ayhan Bora Kaplan’dan villa hediye aldığı belirtilen Yüksel Kocaman’ın döneminde Kaplan’a ilişkin açılan soruşturmalardaki takipsizlik kararları da dikkat çekiyor.

Kocaman’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı 19 Ocak 2017 – 24 Aralık 2020 döneminde Kaplan hakkında sekiz ayrı adli soruşturma başlatıldı.

Farklı savcılarca yürütülen adli soruşturmalardan sadece birisinde Kaplan hakkında dava açıldı. Açılan tek dava da Mart 2017’de. Kocaman’ın göreve başlamasından iki ay sonra.

Kocaman’ın, başsavcılık görevini şimdiki Başsavcı Ahmet Akça’ya bıraktığı güne kadar geçen sürede açılan yedi ayrı dosyada ise “takipsizlik” kararı verildi.

Kaplan’la ilgili Nisan 2017, Eylül 2018, Kasım 2018’de iki tane, Aralık 2018, Nisan 2019, Mayıs 2019’da açılan dosyalara takipsizlik verildi. Kaplan hakkında takipsizlikle kapatılan son dosya ise, Mayıs 2020’de gerçekleştirildi.