Zonguldak’ta yol kenarında yanmış hâlde bulunan 50 yaşındaki Afgan işçi Muhammed Nurtani’nin ölümüyle ilgili yeni iddialar ortaya çıktı. Çalıştığı kaçak madende öldüğü ve daha sonra cesedinin yakıldığı söylenen Nurtani, katil zanlılarının ifadesine göre aslında madende baygın olarak bulunmuş.

Gazete Duvar’dan Mustafa Özdemir’in ulaştığı ifadelerde, gözaltına alınan 6 kişiden Serkan Kayabaş, Nurtani’yi yerde yatarken gördüğünü ve ocak sahipleri Enver Gideroğlu ile Hakan Kornoş’a haber verdiğini söyledi.

KAÇAK MADEN DEŞİFRE OLMASIN DİYE HASTANEYE GÖTÜRMEMİŞ

Kayabaş’ın ifadesine göre; derin nefes aldığı görülen işçiye, bir arkadaşı kalp masajı yaptı. Ardından baygın hâldeki işçiyi bir vagonun üzerine koyarak hava alması için dışarı çıkardılar. O esnada maden ocağının girişine Mercedes marka arabasında bir arkadaşıyla birlikte gelen patron Hakan Kornoş, kaçak madenlerinin deşifre olmaması için Nurtani’yi hastaneye götürmek istemedi. Ancak daha sonra kendilerinin ısrarı sonucu buna razı olduğunu ileri süren Kayabaş, Nurtani’yi bir battaniye içinde aracın bagajına koyduklarını söyledi.

Patronların talimatıyla Afgan işçiye ait tüm kıyafetlerin sobada yakıldığını söyleyen Kayabaş, Hakan Kornoş’un olan biten hakkında konuşurlarsa kendilerini öldürmekle tehdit ettiğini iddia etti.

DARP EDEREK ÖLDÜRMÜŞLER

Gazete Duvar’ın jandarma kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göreyse, yapılan tespitler sonucu Nurtani’nin beline kadar yanık olduğu, yüzünde darp izlerinin bulunduğu, ağzından kan geldiği ve vücudunun çeşitli bölgelerinde kırıklar olduğu saptandı. Katil zanlılarının, ifadelerinde, baygın hâldeki Afgan madenciyi darp ederek öldürdükten sonra yaktıkları yönünde beyanda bulunduğu da ifade edildi.