Kurban Bayramı öncesi artan maliyetler nedeniyle kurbanlık hayvan sayısı azaldı, ahırlar boş kaldı. CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın ahırında ziyaret ettiği Ağrılı bir besici, büyük baş  kurbanlık fiyatlarının en az 30 bin lira olacağını belirterek “hazırlıklı olun” uyarısı yaptı. 

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile Samsun Milletvekili Kemal Zeybek Ağrı programını sürdürüyor. 

Ağrı merkeze bağlı Ahmetbey Köyü’nde kurbanlık hayvan besicisi Sezai Barbaros’u ziyaret eden Yüksel Mansur Kılınç, yaklaşan kurban bayramı öncesi besicilerin durumu ve kurbanlık fiyatları hakkında bilgi aldı. 

HEM ET, HEM SÜT FİYATLARI ARTACAK

Yarısı boş kalan ahırında CHP Milletvekiline dert yanan besici Sezai Barbaros, “Maliyetler artınca hayvan sayısını azalttık. Geçen yıl 90 liraya aldığımız yemin torbası bu yıl olmuş 350 lira. Bu işin içinden çıkamıyoruz. Bu yıl bir büyük baş kurbanlık en az 30 bin lira olacak. Buna hazırlıklı olsunlar. Gübre, yem, mazot fiyatı arttığı için biz de üretimi azaltıyoruz. Hem et hem süt fiyatı çok artacak millet perişan olacak. “ dedi. 

Yedi çocuğu 10 torunu olduğunu belirten Sezai Barbaros, “hepsi bu besiciliğe bakıyor. Buradan geçiniyor. Bir ineği 5 liraya alıp 10 liraya yem verirsek kazanamayız.” diyerek besicilerin geçim sıkıntısı dile getirdi.