31 Mart Yerel Seçimlerine hazırlanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), ön seçim yöntemiyle belirlediği eşbaşkan adaylarıyla çalışmalarına başladı. Ağrı’nın Patnos ilçesinde halkın belirlediği belediye eşbaşkan adayları Rojbin Kartal ve Kerem Kırtay, halkla birlikte ilçenin tüm sorunlarını çözecek bir belediyecilik anlayışı inşa edeceklerini söyledi. 

Patnos Medya

‘HALKA HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK’

Mezopotamya Ajansı'ndan Hakan Yalçın'a konuşan:  Eşbaşkan adaylarından Kerem Kırtay, DEM Parti’nin ezilenlerin ve sömürülenlerin partisi olduğu belirterek, halka hizmet için yola çıktıklarını söyledi. Kırtay, ilçede işsizlik ve yoksulluğa dikkat çekerek, “İş alanları yaratmak için çalışmalarda bulunacağız. İnsanlar yaşamını idame etmek için başka illere gidip, inşaat ve diğer ağır işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Burada insanlarımıza iş istihdamı yaratırsak, insanlar burada çalışacak. İş kuracak insanları destekleyeceğiz ve imkanlar sunacağız. Gençler için kültür sanat kurumları açacağız. Çünkü devletin Kurdistan’da gençlere yönelik devreye koyduğu özel savaş politikaları derinleşiyor. Devlet gençleri işsiz bırakarak, kendine muhtaç kılmak istiyor. Gençler ve kadınlar için tekstil eğitim ve atölyeleri açacağız” diye anlattı. 

‘DEMOKRATİK BELEDİYECİLİĞİ OLUŞTURACAĞIZ’

Halkın temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu aktaran Kırtay, “Maalesef hayvancılıkla uğraşan insanlar ürettiğini satamıyor. Belediye bünyesi altında süt ve süt ürünlerini alıp satışını sağlayacağız. Bu sistemle birlikte hem kadınların üretip satmak istediği ürünler doğrudan satıcıya ulaşıyor hem de kadınlara ekonomik bir gelir sağlanıyor. İlçede sosyal alan tesisleri neredeyse hiç yok. Doğaya zarar vermeden yaşam alanları oluşturacağız. Belediyenin imkanlarını bir bütün olarak halkın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.   

Eşbaşkan adayı Rojbin Kartal ile birlikte önemli halk için çalışacaklarını dile getiren Kırtay, “Bütün çalışmalarda halkımıza gideceğiz ve birlikte karar vereceğiz. Halkla birlikte ortak karar mekanizması oluşturacağız. Demokratik bir belediyeciliği oluşturacağız” dedi.

Rojbin Kartal

‘KADIN BELEDİYECİLİĞİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’ 

Eşbaşkan adayı Rojbin Kartal ise, ilk olarak kadınların ve gençlerin yaşadıkları sorunların çözümü için çalışmalar yürüteceklerini söyledi. Kartal, kadın belediyeciliğini hayata geçireceklerini dile getirerek, şunları anlattı: “Kadınların kendi üretip kendi satacağı ve ekonomik özgürlük konusunda rahatlayacakları projeler yapacağız. Kadınlar ürettiği ürünleri satması için alanlar oluşturacağız. Kadınlara iş istihdamı sağlamak istiyoruz. Şiddete karşı kadın dayanışma merkezleri kuracağız.”

EŞBAŞKANLAR KARTAL VE KIRTAY KİMDİR? 

Rojbin Kartal, 1997 yılında Panos ilçesinde dünyaya geldi. Lise mezunu olan Kartal, gençlik yıllarında Kürt siyasetinde yer almaya başladı. Uzun yıllar gençlik çalışmaları yürüten Kartal, daha sonra Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti olarak çalışmalarını sürdürdü. Panos Serhat Kültür Merkezi çalışmalarında da yer alan Kartal, evli ve 2 çocuk annesidir.

Kerem Kırtay, 1978 yılında Panos ilçesinde doğdu. Dîlok’ta 2000’li yıllarda Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Gençlik Kolları’nda siyasi çalışmalarına başlayan Kırtay, 2009 Yerel Seçimlerinde Demokratik Toplum Partisi (DTP) Panos Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. 2014 yılında Barış ve Demokrasi Partisi’nden (BDP) Panos Belediye Meclis üyesi olarak seçilen Kırtay, evli ve 8 çocuk babasıdır.