Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda perşembe günü oynanan yarı final müsabakaları büyük sürprizlere sahne olmuş ve Tunuslu Ons Jabeur ile Kazak Elena Rybakina kariyerleri boyunca ilk kez finale çıkmışlardı.

Finalin ilk setinde Jabeur'ün atak oyunu etkili oldu ve Jabeur seti 6-3 kazandı. Ancak daha sonraki setler Rybakina üstünlüğünde geçti. Rybakina iki seti de 6-2'lik net skorlarla kazanarak büyük turnuvanın şampiyonu oldu.

İLKLER MAÇI

Dünya sıralamasında ikinci sırada yer alan ve Mutluluk Bakanı lakabıyla anılan Jabeur, tarihte grand slam'lerde final gören ilk Arap ve 1960'ta final oynayan Güney Afrikalı Sandra Reynolds'ın ardından da ikinci Afrikalı raket oldu.

Elena Rybakina ise turnuva boyunca çıktığı 5 karşılaşmada rakiplerine set vermeyen Simona Halep'i yarı finalde devirdi ve ülkesi Kazakistan'dan grand slam tarihinde finale yükselme başarısı gösteren ilk tenisçi unvanını elde etti. Rybakina finali de Kazakistan'ın tek şampiyon tenisçisi olarak tamamladı. 23 yaşındaki Rybakina ayrıca 2011'de Çek Petra Kvitova'nın yaşadığı şampiyonluktan beri en genç şampiyon olmayı başardı.