SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi milyarder Elon Musk, Twitter anlaşmasını dün feshetti. Musk, 44 milyar dolarlık anlaşmanın feshi için daha önce defalarca yaptığı uyarıların dikkate alınmamasını gerekçe gösterdi.

Güney Afrika kökenli yatırımcının Twitter'ın tamamını satın almak için yaptığı 44 milyar dolar değerindeki teklif, sosyal medya platformu Twitter'ın Yönetim Kurulu tarafından tarafından geçtiğimiz aylarda kabul edilmişti.

TWITTER DAVAYA HAZIRLANIYOR

Twitter Yönetim Kurulu, Musk'ın anlaşmayı feshetmesi üzerine, "Anlaşılan şartlarda satış işlemini tamamlamayı taahhüt ediyoruz. Anlaşmanın devamı için yasal yollara başvuracağız ve kesinlikle kazanacağız" açıklamasını yaptı.

TESLA DİBE VURDU

Musk'ın Twitter'la anlaşmasını feshetmesinin ardından 24 bile geçmeden, dünyanın en zengin insanının serveti 654 milyar dolar azaldı. 25 Nisan'dan beri bin dolar seviyesinde olan Tesla hisseleri son 24 saatte 752 dolara kadar geriledi. Uzmanlar, servetinde sürekli iniş çıkışlar yaşayan Elon Musk'ın bu sene yaşadığı toplam kaybın 1,4 trilyon dolara ulaştığını söylüyor.