Wimbledon finalinde karşılaşan Novak Djokovic ve Nick Kyrgios arasında uzun süredir devam eden gerilim finalde bir gün önce sona erdi. Djokovic ve Kyrgios, final sonrası "gece kulübüne gidip sapıtmak" için birbirlerine söz verdiler.

35 yaşındaki Djokovic ile dünya 40 numarası Krygios şampiyonluk için kozlarını paylaştı. Sırp raket Djokovic, 7. Wimbledon ve 21. grand slam şampiyonluğu için sahaya çıktı. Avustralyalı Kyrgios ise 2013 Avustralya Açık'tan sonra teklerde ikinci grand slam zaferi için mücadele etti.

Daha önce Wimbledon'ı 6 kez kazanan Djokovic, ilk sette rakibine bir oyun verdi. Kyrgios seti 6-4'lük üstünlükle kazandı. İkinci sette Djokovic'in servisini kıramayan Kyrgios, seti 6-3 kaybetti. Üçüncü sette 6-4 Djokovic üstünlüğü vardı. Tie-break'e giden son set de (7-3) Djokovic'in oldu.

Şu anda dünya 1 numarası olan Sırp raket Novak Djokovic böylece kariyerinin 21'inci grand slam turnuvasını kazandı ve İsviçreli Roger Federer'i feride bıraktı. En fazla grand slam kazanan isimler listesinde İspanyol Rafael Nadal 22 ile birinci, Djokovic 21 ile ikinci ve Federer de 20 ile üçüncü.