Haber: Hülya Kılınç

Volkswagen’in yatırım tartışmaları Manisa gündeminde yer almaya devam ediyor. 


Manisa Celal Bayar Üniversitesi 5. Ulusal Üniversite Sanayi İşbirliği Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi’nde Volkswagen tartışmaları gündeme geldi. 


“VOLKSWAGEN POLİTİK GEREKÇELERLE YATIRIMDAN VAZGEÇTİ”


Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu ve bugüne kadarki süreciyle ilgili sunum yapan Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Meydan, “Volkswagen için ayrılmış bir yerimiz vardı. Yanında orman fidanlığı bulunuyor. Volkswagen için belirlenen alan için şirket kurdu. 150 milyon Euro para sermayeli bir şirket kurdu. Fakat biraz da politik gerekçelerle bu yatırım gerçekleşmedi. Yani Volkswagen gibi bir dünya markası Manisa’ya gelip Manisa’yı bir yatırım bölgesi olarak seçiyorsa bilin ki bu bizim organize sanayi bölgemizin ne kadar iyi olduğunun en önemli göstergesi olsa gerek. Biz birbirimize iyiyiz ama dünyaya da iyiyiz” dedi. 

aziz meydan


BAKAN YARDIMCISI: POLİTİK DEĞİL!


Kongreye katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez , “Volkswagen’in görüşmelerinde ben vardım Viyana’da. Bu politik sebeplerle vazgeçti deniliyor. Neden vazgeçti söyleyeyim size kafanız net olsun. Türkiye kendi güvenliği için Suriye’de operasyon başlattı. Orada kestiler, başka bir şey yok. Başka bir şey aklınıza gelmesin. Yani işin içinde olan benim. Kendi güvenliğimiz için Suriye’de operasyon yaptık diye adamlar vazgeçtiler. Yok özgürlük, yok demokrasi bunlar değil” diye konuştu.