Urfa Viranşehir’de iki grup arasında çıkan silahlı kavgada okuldan çıkan iki öğrenci silahla vurularak hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. 

Urfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Kamu sağlığı ve kamu düzeni açısından söz konusu olayla ilgili çekilen tüm görüntülere 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3/2 maddesi uyarınca Basın ve Yayın yasağı konulmasına karar verilmiştir." açıklaması yaptı.

Viranşehir ilçesinde Yenişehir Mahallesinde bulunan İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yaşanan olaya göre; okul önünde bekleyen öğrenci servislerinin birinde öğrenciler arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgaya daha sonra aileler de karışırken, silahların kullanıldığı olayda etrafa rastgele ateş açıldı. Olayda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilirken lise önüne ambulanslar sevk edildi. 

Olayda aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaralılar sivil araçlar ve ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Yaralılardan Ö.F.Ç. (19) ile S.Y'nin (16)  hayatını kaybettiği öğrenildi. 

Diğer yaralılar A.D., A.D., H.D., Z.D., H.Y., S.D., M.D., B.Ş., H.D., M.D. hastanede tedavi altına alındı.  

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Urfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada "24.10.2022 günü saat 16.00 sıralarında Viranşehir İlçesi Ceylanpınar Yolu üzeri meydana gelen Silahla Kasten Adam Öldürme-Kasten Yaralama olayında;  Germen Mahallesinden husumetli iki aile arasında, çocukların tartışması sonucu başlayan kavgaya ailelerinde dahil olması neticesinde, olay esnasından yaralanan S. Y ve Ö.F.Ç adlı vatandaşlarımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen vefat etmiştirler. Olayda 14 vatandaşımızda yaralanmış olup yaralıların tedavisi devam etmektedir. Olayla ilgili faillerden tamamı yakalanmış olup, olayda kullanıldığı değerlendirilen 3 adet ateşli silah ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimizce olay yerinde tüm güvenlik tedbirleri alınmıştır." denildi.

ÖĞRENCİLERİN TARTIŞMASINA AİLELER KATILDI

Silahlı kavganın, aynı okulda okuyan husumetli iki ailenin çocukları arasındaki tartışmadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Öğrencilerin haber vermeleri üzerine okul çıkışında gelen ailelerin arasında çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüştüğü belirtildi. Hayatını kaybeden 2 öğrencinin ise olayla ilgili olmadığı ve eve gitmek üzere okul servisindeyken kurşunların isabet ettiği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ YAKALANDI, 3 SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

İlçede geniş güvenlik önlemleri devam ederken, sürdürülen soruşturma kapsamında kavgaya karıştıkları belirlenen çok sayıda kişi yakalanarak, gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte kavgada kullanıldığı belirtilen 3 silah de ele geçirildi. 

Valilik  yayımladığı açıklamada Viranşehir Sulh Ceza Hakimliğinin "Kamu sağlığı ve kamu düzeni" gerekçesiyle olayla ilgili çekilen tüm görüntülere "Basın ve Yayın yasağı konulması"na karar verdiğini açıkladı