Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, İsrail ile karşılıklı direkt uçuşların başlamasına yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Vietnam News'in haberine göre, Başbakan Pham Minh Chinh, Vietnam’a ziyaret gerçekleştiren İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nir Barkat'ı kabul etti.

Görüşmenin ardından konuşan Pham, ikili ilişkilerin geliştirilmesi adına karşılıklı ziyaretlerin sıklaştırılması ve işbirliği mekanizmalarının etkili kullanımı çağrısında bulundu.

Hanoi’nin İsrail ile ilişkilere her zaman önem atfettiğini söyleyen Pham, iki ülke arasında direkt uçuşların başlamasına yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Vietnamlı Başbakan, ülkesinin aralarında İsrail’in de bulunduğu bazı ülkeler için elektronik vize uygulamasına 15 Ağustos Salı günü geçtiğini de belirtti.

İsrail ile Vietnam arasında işbirliği anlaşmalarının imzalanması için müzakerelerin başlatılması gerektiğini belirten Pham, Vietnam-İsrail Hükümetlerarası Komitenin 3. toplantısının önemine de değindi.

Pham, toplantının, iki ülke arasında yeni imzalanan serbest ticaret anlaşmasının hayata geçirilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Vietnam Başbakanı Pham ayrıca, kuraklıkla mücadelede işbirliği dahil olmak üzere inovasyon, yüksek teknoloji ve iklim değişikliğiyle mücadele alanlarındaki işbirliklerini güçlendirme çağrısında bulundu.

Pham, Vietnam’ın İsrail ile Güneydoğu Uluslar Birliği (ASEAN) arasındaki işbirliğini geliştirmek için bir köprü görevi görmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Nir Barkat, Vietnamlı mevkidaşıyla dün İsrail ile Vietnam arasında ekim ayında doğrudan uçuşları başlatacak anlaşmaya imza atmıştı. (AA)