dokuz8HABER İzmir Temsilcisi Alper Baran Esin: İzmir'de yurt arazisi satış polemiği sürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi rektörü satılan arazinin geliri ile yine yurt yapacaklarını açıklaması konunun en trajik noktasını oluşturuyor. 

İzmir'de DİSK emekçiler adına yaptığı basın açıklaması bir diğer gündem. Memiş Sarı TBMM'de grubu bulunan bütün parti milletvekillerine seslendi. İşçinin ekmeğini kesecek tüm hamlelere karşı mecliste yüksek sesle direnişe cevap vermelisiniz yoksa işçilerden oy istemeyin dedi.

Dersim Munzur Press'ten Gazeteci Ferit Demir: Munzur Press'in amacı bölgesel haber üretmek. Bölgesel bir haber sitesine ihtiyaç vardı, aynı zamanda bölgedeki gazetecileri eğitmek gibi amacımız da var. Biliyorsunuz bu bölgede gazetecilik yapan arkadaşlarımızın çoğu İletişim Fakültesi mezunu değil. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın mesleki gelişimini destekleyecek projelerimiz var. 

Hem Dersim hem Elazığ olsun bölgede kış şartları baş gösterdi. Dersim ve Elazığ'da kar yağışları başladı. Maalesef hala öncesinde buna dair bir tedbir alınmıyor. 

Bunun dışında Çemişgezek'te ittifak ortakları AKP ve MHP arasında sorunlar yaşanıyor. MHP ilçe başkanı AKP'li belediye başkanını 'usulsüzlük' sebebiyle şikayet etti. 

dokuz8haber Düzce muhabiri Özel Çelik: Halk deprem sonrası çadırlarda kalmaya devam ediyor. Çadırlarda yaşayanların çoğu evlerindeki hasardan değil, artçı sarsıntılardan endişe ettikleri için kalıyorlar. Deprem ile ilgili farklı kurumlardan bilgi geliyor. Deprem 791 binada ağır hasar meydana getirdi. Bu binaların içerisinde hastane ve okullar yok. Sivil halkın yaşadığı binalar var. Adliye binası hasarlı binalara dahil. 5 Aralık itibariyle okullar da açıldı. 

Manisa'dan Gazeteci Meltem Erdinç: Manisa'da Karakoca'da tartışmalı arazi meselesi gündemde kalmaya devam ediyor. Mahkeme kararı usulden bozdu, Yunus Emre Belediye Meclisi'nde yeniden oylama gerçekleşti. Bu oylamada 14-14 eşitlik çıktı. Başkanvekilinin oyu ile 15-14 oldu ve karar komisyonu gitti. Belediye meclisi Cengiz Ergün'ün usulsüzlükleri ile gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Artvin'den Gazeteci Uğur İstanbullu: İYİ Parti kongrelerini tamamlıyor. Yaklaşacak seçimlerde Artvin siyasetinin dengesini değiştirecek gibi görünüyor. Hopa'da basına yansıyan bir diğer gündem; Hopa Belediyesi'nde CHP sol ittifak ile seçimi kazanmıştı. Ama Hopa Belediyesi'nde mevcut durum sol ittifak ile CHP arasında bir anlaşmazlık ortaya çıktı. Bunun en büyük yansıması hafta başında Hopa Belediyesi'nin 35 metrekarelik yeşil alanı ihaleye çıkarması.

Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç: Bu ay asgari ücrete yapılacak zamlar gündem. Emek Partisi Antalya'ta toplandı ve asgari ücret tespit komisyonunu eleştirdi. Vergide adalet ve insanca yaşam taleplerini sıraladı.  

Ardahan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı/Gazeteci Fakir Yılmaz (@fakir_yilmaz): Ardahan'ın can damarı ve simgesi Kura Nehri'nin barajlarla Karadeniz'e akıtılması planlanıyor. Bu durum Kanal İstanbul projesi gibi Ardahan'ın ovasını kurutacak bir proje. 

Gaziantep'ten Ali Vefa Yurdal: İktidar kendi ekonomik ve siyasi başarısızlıklarını milliyetçilikle örtmeye çalışıyor. Antep halkı ise artık buna karnımız tok diyor. Halk bunun seçim stratejisi olduğunun farkında.

Şanlıurfa Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi: İbrahim Tatlıses'in önümüzdeki dönem Urfa'dan milletvekili adayı olmayı düşündüğünü biliyoruz, yalnız Urfa mitingindeki ikili diyalogda bu ihtimalin düştüğünü gördük. Ben bir sürü mitinge katıldım, bu miting yalnızca görsel gibiydi. Hem katılım azdı hem de insanlar fotoğraf çekip alandan ayrıldı.