CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlıklı vizyon toplantısında dünyanın önde gelen akademisyenleri ile partisinin ekonomi reçetesini duyurdu.

Kılıçdaroğlu’nun ilk olarak ‘yapısal reçete’ olarak duyurduğu açıklama; Türkiye’yi döngüsel ekonomik krizlerden kurtarmayı hedefliyor.

Gazeteciler Gökhan Biçici, Mustafa Kara ve Sibel Hürtaş, CHP'nin açıkladığı "ikinci yüzyıla çağrı" ile vizyon belgesini değerlendirdi. 

Kılıçdaroğlu ve "Şampiyonlar Ligi" dediği yeni danışmanlarının açıkladığı Vizyon Belgesi kamuoyunda çok konuşuldu. 

KILIÇDAROĞLU HEM CHP'Yİ KAST EDİYOR HEM DE 'DOSTLARINI'

CHP'nin açıkladığı vizyon belgesini değerlendiren Mustafa Kara, "Altılı Masa olarak bir şey söylemekle CHP adayı olarak bir şey söylemek farklıdır. Kılıçdaroğlu hem CHP'yi kastediyor hem de 'dostlarım' diyerek Altılı Masayı kast ediyor. Altılı Masada bazı konularda anlaşmak kolay ama ekonomi konusunda çok zor. Sunum konusunda Selin Sayek Böke'nin dediği mi olacak yoksa diğer konuşmacıların dediği mi olacak? Marketlerin taşlandığı çok değişik bir coğrafyada bulunuyoruz. CHP'nin vizyon belgesi ile ne anlatmak istediği tam anlaşılamadı. ABD ve İngiltere gezileri de 'ne oldu' gibi soruları akla getirdi. CHP, kendi belgesini açıkladığı için daha Selin Sayek Böke konuşması gibi olması gerekiyordu. Hacer Fogo'nun dediği çok önemli ama genel konuşmalar üzerinden bir soru işareti oluştu." dedi.

KILIÇDAROĞLU ARTIK CUMHURBAŞKANI ADAYI GİBİ KONUŞUYOR

Gökhan Biçici, "Kılıçdaroğlu artık fiilli olarak CHP Genel Başkanı gibi değil Cumhurbaşkanı adayı olarak ve çok daha kapsamlı bir kesimi yönetiyor gibi topluma sesleniyor. HDP'yi de buna dahil ediyorum. Daha cesur bir çıkış arayışında değil başından beri. Hacer Fogo ve Selin Sayek Böke'nin sırtına yükledi biraz sorumluluğu. Hacer Fogo'nun kürsüde olması bir tercihi de ortaya koyuyor. Hacer Fogo'nun toplumu yakından ilgilendiren derin yoksullukla ilgili çok değerli çalışmaları oldu. Kılıçdaroğlu, Altılı Masanın ortalamasının çok üzerinde bir şey söylememeye çalışıyor. Çok ciddi bir tartışma da yaratmak istemiyor. Bu seçimde önceliğini yitiren orta sınıf çok önemli olacak. Orta sınıfa yönelik de vurgular oldu." ifadelerini kullandı. 

TBMM'DE GERGİNLİK: BİR VEKİL HASTANEYE KALDIRILDI

Ankara'dan bağlanan Gazeteci Sibel Hürtaş ise TBMM'de yaşanan gerginliği değerlendirdi. Hürtaş, AKP'li Zafer Işık'ın yumruk atması sonucu kalp rahatsızlığı tetiklenen İYİ Partili Hüseyin Örs yoğun bakıma kaldırıldığını söyledi. Hürtaş, Meclis'te gerginliğin sürdüğünü söyledi.

CHP'NİN VİZYON BELGESİ TELAŞ YARATTI

CHP'nin açıkladığı Vizyon Belgesi'ni de değerlendiren Hürtaş, "Kılıçdaroğlu 3 aralık tarihini açıkladığında CHP içerisinde ciddi bir telaş oldu yetiştirebilir miyiz diye. Ama çok hummalı bir çalışma oldu ve yetiştirildi. Kılıçdaroğlu'nun kapanış konuşmasında dile getirdiği sözler çok ciddi bağlayıcı oldu. CHP bu vizyon belgesi ile bir refah sürecine geçişin sinyalini verdi. Kamucu bir anlayış da önerildi." dedi.