Şırnak'tan İzmir'e, Antalya'dan Artvin'e Türkiye'nin birçok ilinden yerel gazetecilerin katıldığı "Yerel Gündem" programında  bu hafta STK seçimleri ve artan ekonomik kriz konuşuldu. 

Bekir Güneş'in sorularını yanıtlayan Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Halil Coşkun Azizoğlu: "Geçen hafta Şırnak'ta hem ticaret odasının seçimi yapıldı hem baronun seçimi yapıldı.  Her ikisinde de mevcut başkanlar yeniden seçildiler. Türkiye genelinde olduğu gibi Şırnak'ta da ekonomik kriz hissediliyor.  Şırnak genelindeki işsizlerin çoğu Habur sınır kapısını tek geçim kapısı olarak görüyorlar, günübirlik olarak Irak'a gidip geliyorlar. Geçen hafta çıkan talimatla, Türk pasaportu olanlar saat 22.00'den sabaha kadar Irak'tan çıkış yapamaz talimatı geldi. Sabah saati belirsiz şekilde yayınlandı bu talimat, altında bir kaşe bile yoktu. Geçen hafta ben de gördüm, o 200 metrelik köprüde insanlar saatlerce bekleyebiliyor. Orada insanlar gerçekten mağdur oluyor, umarım bu mağduriyetler giderilir."

Iğdır'daki yerel gelişmeleri aktaran gazeteci Murat Akkuş: "Baro başkanlığı seçiminde Özgür Kurban Gül başkan seçildi. Yakın bir seçimde kazandı. Bunun dışında Iğdır'da ekonomik durum hiç iç açıcı değil. Nahçıvan sınır kapımız kapalı, Ermenistan sınır kapısı kapalı. Nahçıvan sınır kapısı aracılığıyla yapılan ticaretler esnaf açısından değerliydi ancak bu kapı kapatıldı. Hırsızlık, uyuşturucu vakaları da artmış durumda."

Diyarbakır'dan gazeteci Nesrin Erdoğmuş: "Sur Kültür Yolu Festivali'nin olmamasını isteyenler oldu. Bence hayat devam ediyor, Sur bir şekilde yapılandı. Festival Sur ilçesine hareketlilik getirdi, esnafın yüzü gülmeye başladı. İsimlerini sayamadığım birçok yerde, her gün yayınlar yapılıyor, kültür etkinlikleri yapılıyor. Ayrıca geçen cumartesi günü Diyarbakır'da yeni bir dernek açıldı. UCİM adlı bu derneğin açılımı Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği. Toplam 12 ilde temsilcisi olan bu dernek, Diyarbakır'da da açıldı."

İzmir'den yerel gelişmeleri aktaran Dokuz Eylül Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Keskin: "İzmir'de oda ve borsalardaki seçimler devam ediyor. Borsada ve ticaret odasında mevcut başkanlar devam edecekler, tek adaylı bir seçim devam ediyor. Sanayi Odası seçiminde ise 2 aday var, ancak büyük ihtimalle mevcut başkan tekrar seçilecek. Baro seçimlerinde ise Çağdaş Avukatlar adına Sefa Yılmaz aday olacak. Cumhuriyetçi Avukatlar kendi aralarında ikiye ayrıldılar. Ayrıca bağımsız bir aday var. Avukatlar Hakları Grubu İzmir olarak da yeni bir grup çıktı, aday çıkaracaklar.

Süt üreticileri önceki gün bir araya geldiler. İzmir KÖYKOOP Birliği Başkanı önderliğinde birçok kooperatif ve üretici Ödemiş'te bir araya geldiler, süt desteklerinin arttırılması yönünde bir basın açıklaması yaptılar. İzmir-Selanik feribot seferleri de yeniden başlatıldı.

Bugün Deniz Poyraz Davası'nın 5.duruşması yapıldı ve olaylı bir duruşmaydı bu. Sanıklar arasında bir arbede çıktı, biber gazı ile müdahale oldu. Mahkemesi heyeti bir süre duruşmaya ara verdi, aradan sonra ise duruşmanın yerinin değiştirilmesine karar verildi. "

Van'dan Gazeteci Arif Karakaş: "Serhat News hedef gösteriliyor."

Gaziantep'ten Güney'in Sesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Vefa Yurdal: "Kentsel dönüşüm adı altında, rantsal dönüşüm yapılan bir alan var. Gaziantep'in en kıymetli bölgelerinden bir yer burası. İnşaat da bize haber yapmamız için izin vermedi."

Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç: "Antalya'da 7 yıl önce Ankara'da hayatını kaybedenler alındı. Çok sayıda STK ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasında, olayın takipçisi olmaya devam ettiklerini söylediler. Anmaya yaklaşık 150-200 kişi katılım gösterdi. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'na bildiklerini açıklaması için çağrı yapıldı. 

Antalya'da devrimci öğrencilerin evine baskın düzenlendi. 6 öğrenci gözaltına alındı, sonradan bu sayı 13'e yükseldi. Öğrenciler hala emniyette tutuluyor ve gözaltı gerekçeleri henüz açıklanmadı."