Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş  CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile birlikte CHP'nin hazırladığı adalet raporunu konuştu. 

Bülbül, bu raporu bütün STK'lara gönderdiklerini söyledi. Bu raporu 3 ayda bir hazırladıklarını ifade eden Bülbül şunları söyledi:

Biz bu raporla hak ve hürriyet ihlallerini tespit ettik. Derin yoksulluğu tespit ettik. Yandaşlara yönelik yolsuzlukları rapora dahil ettik. Hak ihlalleri ve kamudaki yolsuzlukları tespit ettik. 

TÜRGEV VE ENSAR'A MİLYON DOLARLAR AKTARILIYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun son açıkladığı vakıflara ilişkin bilgileri değerlendiren Bülbül, 

"Bu iktidar her şeyi özeleştirdi. Fabrikalar, iş yerleri satıldı. Özeleştirmelerden gelen 76 milyar dolar nerede. Bu derin yoksullukla vatandaşın artık alım gücü bitti.  Türkiye'de bu kadar derin bir yoksulluk varken bunlar Türgev ve Ensar'a milyon dolarlar aktardılar.  AKP iktidarının paralel yapıları olan bu yapılar ABD'de öğrencilere burs bile vermiyorlar."

HUKUK KİMSEYE GÜVEN VERMİYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik cezayı da değerlendiren Bülbül, şunları söyledi:

Muhaliflere yönelik çok ciddi bir baskı var. Bu baskı Gezi davaları ile Kaftancıoğlu ile zirveye çıktı. Artık kimse kendini hukuk önünde güvende hissedemiyor. 

BÜROKRATLAR CHP'NİN İKTİDARA GELDİĞİNİ GÖRÜYORLAR

Sayın Genel Başkanımızın bürokratlara yönelik açıklamalarını eleştiriyorlar. Numan Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun açıklamlarını FETÖ'ye benzetiyor. Yahu Numan Kurtulmuş geçmişte söylediklerini de mi unutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu, bürokratlara artık suça bulaşmayın diyor. Bürokratlar artık akın akın CHP'nin iktidara geldiğini görüyorlar. Çok ciddi bir bilgi akışı sağlıyorlar. Çünkü bütün kurumların içini boşaltıyorlar. Erdoğan, 'ben hesap vermek zorunda değilim' diyor. Hayır bizim dönemimizde herkes hesap verecek. 

İKTİDARI BİR TELAŞ SARDI

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması ile birlikte iktidarda bir telaş başladı. Hepsi tutuştu art arda açıklamalar yaptı. Bizim açıklamalarımız sadece özgür medyada çıkardı ama bu defa A Haber'de tartışmaya başladılar. Çok korkmaya başladılar.  Artık Erdoğan'ı kaybedeceği kesindir. Bürokratlar da bunu görmeye başladılar. Hesap vermemek için artık o taraftan olmamaya başladılar. Bürokratlardan bilgiler akıyor. 20 yıllık süreçte geldikleri nokta bu. Her yerde duvara tosladılar.