2023 seçimlerine dair gelişmeler hızla devam ederken bir görüş de Adana'dan geldi. Seçimin kritik bölgelerinden biri olan Adana'nın Yeşil Sol adayı Mehmet Karakış şehrin nabzını aktardı. Aynı zaman da Adana HDP Eş Genel Başkanı da olan Mehmet Karakış, kritik seçim sürecini değerlendirdi.

Yeşil Sol Parti'nin Adana'da hedefi nedir?

Seçim 2023 özel programında Bekir Güneş'in sorularını yanıtlayan Adana Yeşil Sol parti milletvekili adayı Mehmet Karakış, partinin Adana'da yapacağı çalışmalara dair önemli bilgiler verdi. Karakış "Bizlere genel merkezimizden seçim stratejimize dair belgeler gönderildi. Bu metni gerek merkezlerde gerek yerellerde okumak suretiyle bilgilendirme, koordinasyon ve komisyonlara dönük çalışmalarımız başlamıştı. Ancak araya deprem girdi ve uzun bir süre ara vermek zorunda kaldık. Bu durum ister istemez seçime dair örgütlülüğümüz olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 gündür profesyonel anlamda saha çalışması yapmaktayız. Evet Yeşil Sol yeni gibi görünen bir parti, geniş bir örgütlenme çalışması var ama saha çalışması zayıf bir partiydi. HDP'nin kapatılmasına dönük kumpas davalarından sonra genel merkezimiz bir karar aldı ve Yeşi Sol ismiyle seçime gireceği belirlendi. Özellikle politik ve Kürt seçmeni Yeşil Sol ve HDP'yi yakından takip ediyor. Şuan biz sokak çalışmaları yapıyoruz, kapı kapı dolaşıyoruz. Çok olumlu geri bildirimler alıyoruz. Özetle Yeşil Sola dair şunu söyleyebiliriz. Halk Yeşil Sol'u sahiplenmeye hazır" dedi. 

Yeşil Sol Parti'ye yönelik gözaltıların amacı nedir?

Yeşi Sol Parti'ye dair saldırıları değerlendiren Mehmet Karakış "Evet dönem dönem bu tip operasyonlarla karşılaşmışlığımız oluyor. Ancak bizim şöyle bir hissiyatımız var. AKP - MHP faşist iktidarının çok ciddi bir kan kaybı yaşıyor. Artık bu tür şeylere mecali kalmadı. Çünkü artık bu tür operasyonların pek karşılıyor olmuyor. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi dün çok sayıda gazeteci, danışmanın, hukukçu, siyasetçi arkadaşımız gözaltına alındı. Yani bir kere önce şunu söylemek gerekiyor. Eğer ki bir mekanizma, bir devlet, bir iktidar gazetecisini, hukukçusu, siyasetçisini, bilim insanını cezaevine koyabilecek bir duruma geliyorsa bu devletin sürdürülebilirliği artık tartışmalıdır. Ya da iktidarların kendini daim kılabilmesi tartışmalıdır. Şuan AKP ve MHP bu durumda. Tabi seçim arifesindeyiz bu arkadaşarımız ağırlıklı olarak örgütlü yapıların içerisinde yer alan, seçimi mobilize edecek bir çok sorumluluk üstlenebilecek arkadaşlarımız. Haliyle biz buradan bir şeyler yaparak dirençlerini kırabiliriz. Yeşil Solun biraz daha takatsiz kalmasına neden olabiliriz düşüncesiyle yapılmış bir operasyon" dedi.

Yeşil Sol Adana'da kaç vekil çıkaracak?

Yeşil Sol partinin parlomento hedeflerini de aktaran Karakış "Evet milletvekili dağılımında ciddi değişikliler olabileceğini düşünüyoruz.  AKP'nin 3 veya 4 bandında kalma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ön görüyoruz. Yeşil Sol olarak da en az 3 vekil çıkartacağımıza inanıyoruz ama hedefimiz 4 vekil. Bu yönde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bir kere AKP'nin artık Adana'dan silinmesi gerektiğini düşünüyorum. AKP iktidarı ve Erdoğan iktidarı Adana'ya olağanüstü zararlar verdi. Erdoğan iktidarıyla birlikte Adana'da sayısız fabrika kapandı. Adana üreten bir kentti. İşçi ve emekçi kentiydi. 100'ün üzerinde fabrika kapanmış durumda" dedi