AKP'nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında HDP'yi ziyaret etmesi en çok İYİ Parti'yi kızdırdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı bir televizyon programında HDP'yi bu ziyaret nedeniyle sert eleştirdi.  Anayasa ziyaretinin ardından AKP'li bazı Kürt milletvekilleri yeni bir 'Çözüm Sürecinin' başlayabileceğinin işaretini verdiler. Ankara'da ise HDP'li eski milletvekilleri ile Hüda Par ve Ses Parti'nin de içinde olduğu bir Kürt çalıştayı yapıldı. 

AKŞENER: AÇILIMCILAR İLE KUMPANYACILAR BULUŞUYOR

 Akşener, "'Açılımcılar kumpanyası' yeniden seyircisiyle buluşuyor! Kumpanyacılar en sonunda merdiven altlarında yürüttükleri sufle çalışmasını bırakıp kamuoyuna resim verme aşamasına geldiler. Kumpanya afişi ve basın bülteni, şöyle olmalı: 'Cumhuriyete karşı, el ele, omuz omuza'" dedi.

BULDAN: 6'LI MASADAKİ KADIN BAŞKAN

Pervin Buldan ise Ardahan'da halk buluşmasında Akşener'e sert tepki gösterdi. 

Buldan, "6’lı masanın içerisinde bulunan o kadın başkan, her gün HDP ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine bir görev edinmiş. Kürt, belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var. 6’lı masadaki bu kadın başkanın son grup toplantısında yağmış olduğu açıklamalar, bir kez daha Kürt düşmanlığını ortaya koyduğunu bizlere açık açık göstermiştir. Bize kumpanya kuruyor diye iftira attılar. Oysa HDP’liler kumpanya bilmezler.

HALK ONLARI SUSURLUK VE 28 ŞUBATTAN BİLİRLER

HDP’lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP’liler ile dolu olduğunu göstererek ona ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk’tan 28 Şubat’tan bilirler. Buradan ona vereceğimiz cevap şimdilik bununla sınırlı kalsın. Kürt düşmanlığı yaparak birbirleri ile yarışanlar şunu iyi bilsinler ki kaybedecekler, kaybedecekler, kaybedecekler."

BULDAN NEDEN AKŞENER'E ARDAHAN'DA CEVAP VERDİ

HDP 2015 yılında Ardahan’ın Göle ilçesinde bir minibüsün taranmasını, “bekalarını çatışmada görerek savaş isteyen güçlerin bir kararlılık gösterisi” olarak değerlendirmişti. dokuz8 TV'ye katılan gazeteci Fakir Yılmaz ise Buldan'ın Akşener'e Ardahan'da cevap vermesinin özel bir sebebinin olduğunu söyledi. 

BULDAN, ARDAHAN'A 6'LI MASAYI TEKMELEDİ

Yılmaz şunları söyledi:

Ardahan'da HDP minibüsünün taranmasının ardından süreç bozuldu. O barış sürecinden bugüne gelindi. Özelikle ulusal tayfa çok rahatsız. AKP'nin HDP ile görüşmesine en çok bunlar tepki gösteriyor. 6 milyon oy almış bir parti istediği parti ile görüşebilir. Bu ülkede barış süreci şart. Ardahan Türkiye'nin bir yansımasıdır. Pervin Buldan Arhadan'a gelerek burada 6'lı masayı tekmeledi. Ardahan'da 20 yıl sonra belediye değişti. Ardahan'da süreç bozuldu. Cumhuriyet kelimesi ilk defa Ardahan'da kullanıldı. Onun için Buldan'ın Ardahan'ı seçmesi çok önemli. 

ULUSALCILAR SÜRECİN BOZULMASINDA ÇOK ETKİLİ OLDU

Ardahan'da CHP'li Belediye Başkanı HDP sayesinde kazandı ama Pervin Buldan gelirken kaçıyor. Neden kaçıyorsun? Akşener gelirken alıp makamına götürmeyi biliyorsun. Barış sürecinin de bozulmasına neden olan yine ulusalcılar. Gürsel Tekin de CHP'nin yöneticilerinden bir Ardahanlı. O da yaptığı açıklamada AKP'nin yeni bir çözüm süreci peşinde olduğunu söyledi.  

AKP OY İÇİN HER KESİME YANAŞIR

Bu görüşmeler AKP'nin oylarını artırır mı? sorusuna ise Fakir Yılmaz şunları söyledi:

AKP iktidar olmak için yeri geldiğinden en iyi Cumhuriyetçi olur, yeri geldiğinde en iyi ulusalcı olur, yeri geldiğinde en iyi Kürtçü olur. AKP bu şekilde 20 yıldır iktidarda kaldı. AKP MHP ile ittifak kurduğu için bugün bu sorunları yaşıyor. Türkiye'de çok ciddi bir Kürt sorunu var. Bu sorun da şiddetle çatışma ile çözülmez.