Mustafa Kara, Doç. Dr. Erkan Saka ve İletişimci Yeşer Sarıyıldız, Elon Musk'ın Twitter'a 'ilgisi ve gördüğü "sıra dışı potansiyel"i tartıştı.

MUSK, TWİTTER'I BİR KAZANÇ KAPISI OLARAK GÖRÜYOR

İletişimci Yeşer Sarıyıldız, Elon Musk'ın neden Twitter'a ilgi gösterdiğini anlattı:

"Elon Musk ile Ümit Özdağ'dan aynı enerjiyi alıyorum. İkisi de gündemde kalmaya çalışıyor. Sözleşmede vazgeçen taraf 1 milyar dolar öder yazıyor. Biz kullanıcılar burada aslında ürünüz. Satış sonlanmış değil aslında Musk biraz daha pazarlık yapmak istiyor. Bolt hesaplarla birlikte daha az para ödemek istiyor. Musk burayı bir kazanç kapısı olarak görüyor. Elon Musk'a katıldığım tek bir konu Trump'ın geri gelmesi gerektiği açıkmasıdır. Çünkü burada bir ifade özgürlüğü kısıtlaması var. 

TWİTTER DÜZGÜN BİR İŞ MODELİ OTURTAMADI

Doç. Dr. Erkan Saka ise Elon Musk'ın Twitter'ı almak istemesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Twitter iş modelini düzgün oturtamadı. Tiktok kendine bir iş modeli oluşturdu ama Twitter'da bu yok. Doğrulama meselesini bile tam yapamadılar. Musk'ın parası var ve almaya çalışıyor. Kafasına göre iş yapıyor, canı istedi alıyor. İdeolojik olarak da liberterien bir yerde duruyor. O kadar iki yüzlü ve alçaklar ki devletle bir sürü işbirliği ve kontrat yaptılar. Twitter çok güzel bir hoparlör. 

TWİTTER'IN TRUMP KARARI DOĞRUYDU

Twitter'ın Trump kararı bence doğruydu. Ama sadece Trump değil yanlış bilgi ve nefret söylemi yayan herkese de bu uygulama yapılmalıydı"