Trafikte Haklarım Derneği  Kurucu Başkanı Yasemin Usta, Avukat, Trafik Mağduru Burcu Kütahya ve Sandalye Tenisi Milli Takım Oyuncusu Ebru Bulgurcu trafikte yaşadıkları sorunları konuştu. 

TRAFİKTE SAYGI ÇOK ÖNEMLİ

Yasemin Usta, trafik kazalarında yaşanan ölümleri ve kazalara ilişkin istatistikler verdi. Trafikle ilgili çok ciddi sorunlar yaşadıklarını belirten Usta, en büyük sorunun saygı olduğunu söyledi. Usta, "Farkındalık günlerini artık kutlamasak mı diye düşünüyorum. Her gün farkındalıkların artması gerekdiğini düşünüyorum" dedi. 

PARK ALANLARINDA BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYORUZ

Ebru Bulgurcu, Trafikte birçok noktada ciddi sorunlar yaşadıklarını söyledi. Bulgurcu özellikle park alanlarında sorunlar yaşadıklarını ve bebek arabası ile birlikte sokağa çıkmaya daha çok tedirginlikle devam ettiklerini belirtti.  Bulgurcu şunları söyledi:

Araç sahiplerinin engellilere ve bebek arabası ile geçişlere saygı duymaları gerekiyor. Sürücüler engelli yollarını ve rampalarını kullanabiliyor. Belediye otobüsü şoförlerinin de engelliler konusunda ciddi eğitimler alması gerekiyor. Ben tekerlekli sandalyeyi de sponsorlarımın desteği ile aldım. 

TRAFİK KAZALARINDA CAYDIRICILIK YOK

Avukat ve Trafik Mağduru Burcu Kütahya ise trafik cezalarının caydırıcı olmadığını belirtti. Kütahya, ailesinden 5 kişinin hayatını kaybettiği kazada sürücüye sadece 24 bin lira para cezası verildiğini söyledi. 

Kütahya, şunları söyledi:

Trafik cezalarında hiçbir caydırıcılık yok. Yasaların buna uygun yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yasalarımızda uzun süreli cezalar verilse bile bunlar para cezasına çevrilebiliyor. Hatalı trafik sürücülerine verilen cezlar ödül gibi duruyor. Para cezaları caydırıcı olamıyor. Caydırıcı olmadığı sürece bu şekilde kazalar olmaya devam eder. Cezaların da derhal tahsis edilmesi gerekiyor.