Rize'nin Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu Bekir Güneş'in sorularını yanıtladı.

PROGRAMDAKİ BAŞLIKLAR ŞU ŞEKİLDE:

-Fındıklı Belediyesine ait kreşin müftülüğe verilmesine karşı 16 gündür nöbet sürüyor

-CHP'li Başkan Ercüment Ş. Çervatoğlu'na yönelik bu baskı neden artıyor?

-Çervatoğlu'nun 16 gündür sürdürdüğü nöbetinde talepleri neler?

-Fındıklı Belediyesi'ne açılan davada 500 bin TL kamulaştırma bedelinin Vakıflar’a ödenmesi kararı çıktı

Rize Fındıklı Belediyesi’nin, kendi olanaklarıyla yaptırdığı bina, AKP döneminde beş yıllığına Fındıklı Müftülüğü’ne tahsis edildi. 4-6 yaş çocuklar için Kuran kursu hizmeti veren binanın tahsis süresi 31 Ekim 2022’de sona erdi.

Binayı “Çocuk Gündüz Konukevi ve Çocuk Hakları Merkezi” olarak planlayan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu bina ile ilgili belediye meclisinde alınan tahsis süresinin uzatılmayacağı kararını Mayıs 2022’de ilçe müftülüğü ve Fındıklı Kaymakamlığı’na iletti.

Bu karara karşı çıkan Fındıklı Kaymakamlığı, binanın müftülükte kalması için Rize İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme, “Belediye meclisinin kendisine tahsisi yapılmamış tescilsiz Hazine arazisi vasfı olan alanda karar alma yetkisi bulunmamaktadır” gerekçesi ile dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

CHP’li Çervatoğlu, karara şu sözlerle tepki gösterdi: “Kuran kursu buna alet edilecek yer değildir. Kendileri Kuran kursu açacaklarsa kaymakamlığın, müftülüğün bütçesi bizden yüksek. Açabilirler. Belediyenin hemen yanında eski yurt binası boş. Burayı da istedik, vermediler. Seçildiğimiz günden itibaren çocuklarımız için kreş, yabancı dil eğitimi vereceğimiz programı hayata geçirmeye çalıştık. İlçe milli eğitim müdürlüğünden boşaltılmış köy okullarını istedik, reddedildi. AKP ilçe başkanının orayı boşaltmayacaklarını ifade ettiğini duydum. ‘Biz burayı işgal edeceğiz’ diyorlarsa ben buna direnirim, o zaman beni görevden almaları gerekir.” 

RİZE'DE NASIL CHP OLUR DİYE BİR HAZIMSIZLIK VAR

Bekir Güneş'e konuşan Çervatoğlu çok ciddi bir baskı ile karşılaştıklarını belirterek, "Rize'de nasıl olur CHP diye bir hazımsızlık var. Çünkü çalmadan çırpmadan yönetiyoruz. Bizim makam odamız yok, korumamız yok. Biz sadece halkımıza hizmet ediyoruz. Rize'de böyle bir şey nasıl olur diye bir hazımsızlık var. Rize'de herkes huzur içinde yaşıyor. Bizde bir ayrışma yok. Huzur bozmak isteyen burada bir ilçe başkanı var. Sahilde bir umumi tuvalet vardı. Biz geldiğimizde ilk olarak o tuvaleti yıkıp yerine yeni bir tuvalet yaptık. O tuvalet için yıkım kararı çıkardılar. Halk nereye yapacak?" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü davayı kazandı: ‘Ölülerimizden kira bedeli istiyorlar’

Fındıklı Belediyesi'ne açılan davada 500 bin TL kamulaştırma bedelinin Vakıflar’a ödenmesi kararı çıktı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu karara tepki gösterdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Rize’nin Fındıklı ilçesindeki Gavra Camii ve yüzlerce mezarın bulunduğu alanla ilgili Fındıklı Belediyesi’ne açtığı dava belediye aleyhine sonuçlandı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, mezarların bulunduğu Hürriyet Mahallesi’nde yurttaşla birlikte yaptığı basın açıklamasında, "Lanet olsun bu uygulamaya. Ölülerimizden kira bedeli istiyorlar, yeter artık. Bu gidişle yarın evimizin tapusunu da isterler" dedi. Çervatoğlu, "Düzenlerini bozmamızdan korkuyorlar. Biz düzenlerini bozmaya devam edeceğiz." dedi.