Bekir Güneş moderatörlüğünde Türkiye'nin yerel gündemi yerelde yaşayan gazetecilerin katılımı ile değerlendirilen Yerel Gündem programında bu hafta:

Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Halil Coşkun Azizoğlu "Hatırlarsanız bundan 3 ay önce Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği seçimi ile Şırnak'ta seçim heyecanı başlamıştı. Şimdi Ticaret ve Sanayi Odası ile Baro seçimleri başlıyor. Her gazetecinin de avukatın da düşünce özgürlüğü olması için ekonomik olarak da özgür olması gerekir. Şu an  300'ün üzerinde avukat var sadece Şırnak Barosu'nda." değerlendirmelerinde bulundu.

Amedspor-Bursaspor maçında yaşanan gerilimden bahseden Diyarbakır'dan Gazeteci Nesrin Erdoğmuş "Amedspor Başkanı Selahaddin Yıldırım açıklamasını aktarmak istiyorum size. Hiçbir zaman seyircilerimiz tarafından bıçakla saldırı veya sahaya müdahale olmadığını söyledi. Bursaspor'un bunu gündem yaratmak amacıyla yaptığını, geçmiş dönemlerde de Bursaspor'un bu tavırlarını kınadığını aktardı. Tahir Elçi davasında Ahmet Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenilmesi istenilmedi. Adliyenin önünde Baro Başkanı ve avukatlar kınayan basın açıklaması yaptılar."

İzmir'den Gazeteci Civan Değer "Kadına yönelik şiddetin giderek artması ve İran'da Mahsa Amini'nin katledilişine tepki olarak ben de saçlarımı kestim. Umarım gelecekte böyle protestolar yapmak zorunda kalmayız. İzmir gündemine ilşkin Mallbora Fabrikası'ndan çıkarılan 103 işçinin protestoları devam ediyor. Bunun dışında kış mevsimine yaklaşırken ekonomik krizin gölgesinde insanlar gelecek kaygısı, ısınma, barınma, beslenme hakları noktasında oldukça kaygı duyuyorlar."

Van'dan Gazeteci Arif Karakaş "Van'da baro seçimleri için 3 aday bulunuyor. Van bölge baroları içinde en büyüğü, rekabetin de bu boyutta olmasını bekliyoruz."

Bingöl'den Gazeteci Fırat Bulut Bingöl'deki balık ölümlerine ilişkin "Balık ölümlerini yetkililer reddediyor. Söz konusu Sütaş olunca Bingöl'deki kamu kurumlarının sorumluluklarını yerine getirmediğine tanık olduk. Bunun Sütaş'tan kaynaklandığını kesin olarak bilmesek de gerekli araştırmalarının yapılmaması sorumsuzluktur."

Eskişehir'den Ozan Devrim Yay ekonomik kriz üzerine değerlendirmesi yanında "Mahsa Amini'nin katledilişi üzerine Kadın Savunması eylemleri oldu. Eylem sırasında yakılan ateşe atılan siyah bezler ve Sibel Gündüz Koca'nın saçını keserek ateşe atması niyeyse 'halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. "

Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç "Seçimler yaklaştıkça bazı iş insanları sosyal medyalarında çağrı yaparak söyledikleri adaya oy verenlerin borçlarını sileceklerini duyurdu. Rusya'da ilan edilen seferberlik ile Antalya'ya gelen Rusya vatandaşları ile yine emlak piyasasında ciddi dalgalanmalar oluşmaya başladı. Bilet fiyatları da oldukça yükseldi."