Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılışlar için gittiği Şanlıurfa'da Türkücü İbrahim Tatlıses ile birlikte AKP'li gençlerle de bir araya geldi. Erdoğan burada toplu açılışlara resmi olarak 120 bin kişinin katıldığını söyledi. Şanlıurfa'da ilk kez 250 bin gencin oy kulanacağını belirten Erdoğan, "Ankara ve İstanbul'daki benzer programların dışında gittiğimiz her şehirde gençlerimizle bir araya gelmeye özen önem veriyoruz. Şu ana kadar yaptığımız toplantı ve mitinglerde bugün Şanlıurfa pik yaptı. Son aldığımız resmi rakam 120 bin. Yollardaki karşılamaları buna katmıyorum. Sadece meydanı konuşuyorum. Her ne kadar birileri gençlerimize kendi zihin dünyalarında çantada keklik gibi bakıyorsa da bizim tespitlerimiz hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Kusura bakmayın çantada keklik yok, çanta dolu." ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN'IN URFA MİTİNGİNE 100 BİNDEN FAZLA KİŞİ YOKTU

dokuz8 TV'de Bekir Güneş'in sorularını yanıtlayan Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, katılımın Erdoğan'ın söydiği kadar olmadığını ifade etti. Çiftçi, Tatlıses'in önümüzdeki dönem Urfa'da milletvekili adayı olmayı da çok istediğini belirterek şunları söyledi:

İbrahim Tatlıses'in önümüzdeki dönem Urfa'dan milletvekili adayı olmayı düşündüğünü biliyoruz, yalnız Urfa mitingindeki ikili diyalogda bu ihtimalin düştüğünü gördük.  Erdoğan'ın Urfa'daki kozunun İbrahim Tatlıses olacağı çok sok vurgulanıyordu. İbrahim Tatlıses ile ben de görüştüm. 'Reis izin verirse aday olmayı düşünüyorum' demişti. Ama son görüşmelerde sanki çok sıcak değil Erdoğan. Ben bir sürü mitinge katıldım, bu miting yalnızca görsel gibiydi. Hem katılım azdı hem de insanlar fotoğraf çekip alandan ayrıldı. Ben mitingde 100 bin kişinin olduğunu tahmin etmiyorum. Birçok mitinge katıldım ama bu miting sanki şekilsel bir mitingdi. İnsanlar mitinge katılıp fotoğraf çektirip ayrıldı. Arka sokaklara baktığımızda insanların çoğunun mitingden ayrıldığını gördük.

ŞANLURFA'DA BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN AFFINI İSTEYEBİLİR

Mitingde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül aleyhine atılan sloganlar damgayı vurdu. Belediye başkanına tepkiler vardı. 

Erdoğan'ın gelişi ile Urfa'da hava değişmedi. Erdoğan yanında önceki dönem belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi yanından ayırmadı. Bir ay içinde mevcut belediye başkanı metal yorgunluk deyip görevden alınabilir. Nihat Çiftçi dışarıdan atama ile belediye başkanı olabilir. 

URFA'DA ÇİFTÇİLERİN YÜZDE 88'İ ELEKTRİK BORÇLARINI ÖDEYEMİYOR

Çiftçi ayrıca Urfa'da çiftçilerin yaşadığı önemli bir sıkıntıya da dikkat çekti. Dedaş müdürünün son açıklamasını paylaşan Çiftçi, Urfa'da çiftiçlerin yüzde 88'nin Dicle Elektriğe borçlu olduğunu söyledi. Üretim olmayınca marketlere saldırmaya gerek yok.