İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davası, kadınların İran'a karşı başlattıkları eylemler, LGBTİ karşı eylemler ve eksen kayması tartışmaları dokuz8 TV'de tartışıldı. 

dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici, Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara ve İz  Medya Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Gökhan Biçici İran eksenli tartışmaları yorumladı. Biçici, İran'daki gelişmelerin bu defa geçmişteki eylemlerden biraz daha farklı olacağını söyledi. 

MİLYONLARCA KİŞİ EDİ BESE DEDİ

Biçici, "İran'daki gelişmeler üzerine milyonlarca kişi artık yeter (Edi bese) diyerek alanlara çıktı." diyerek İran protestolarının büyüyeceğine dikkat çekti.

İSTANBUL'DA YEDİKLERİ TOKATIN ACISI ÇOK TAZE

Biçici, İmamoğlu'nun yargılandığı davaya ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Biçici şunları söyledi:

Ekrem İmamoğlu davası konusunda karar alıcıların bir reaksiyonla karşılaşacakları çok netti. Bunu artık onlar da biliyor. İstanbul'da yedikleri tokatın acısı hala çok tazeyken İmamoğlu'na karşı beklenmeyen bir hamle yapmaları çok rasyonel gelmeyecekti.  Bir dönem Erdoğan ne yaparsa yapsın kendisine yarıyordu ama bugün ne yaparsa yapsın tersine işliyor.  Zor bir dönem olur Türkiye açısından ama sonuç değişmez. Kılıçdaroğlu bu özgüvenle konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşünden bu yana yaptığı açıklamaların tutarlı bir tarafı var. 

İRAN'DAKİ GELİŞMELERİ ÇOK SAYIDA KİŞİ TAKİP EDİYOR

Ümit Kartal ise İran protestolarını politik olmayan kesimlerin bile yakından takip ettiğini söyledi. Bu gelişmelerin daha geniş kitleler üzerinde etki yarattığına vurgu yapan Kartal, "İstanbul'daki İran eyleminde bir İranlı kadın gözaltına alındı. İranlı kadınlar hem İran'da bunu yaşıyor hem de Türkiye'de bunu yaşadı. İçine düştüğümüz durum açısından çok önemli bu. " dedi.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA ERDOĞAN'IN HAMLELERİ ARTACAKTIR

Kartal, İmamoğlu davası ve son siyasi gelişmelere ilişkin ise şunları söyledi:

AKP kurulduğu günden bu yana kutuplaşma siyasetinin çok az kendisine yaradığı bir dönemi yaşıyor. Erdoğan'ın bundan sonra konuşmalarının dozunu artıracağını düşünüyorum.  Ekrem İmamoğlu davasında bir karar çıkmaması ama yakın zamana ertelenmesi hükümetin hamlelerini hayata geçirmesi noktasında da sinyaller veriyor. 

AKP'NİN HAMLELERİ ARTIK TERSİNE İŞLER

Mustafa Kara ise Ümit Kartal'ın dikkat çektiği hamlelerin AKP'ye ters tepki olarak döneceğini söyledi. Kara, Erdoğan'ın dış politikada da söylemlerinin artık İslam dünyasında çok fazla karşılığının olmadığını ifade etti. Hiç bir iktidarın ve darbecilerin bile topçular ve popçularla kavga etmediğini belirten Kara, "Bir iktidarın Gülşen ve Aleyna Tilki ile ne gibi bir derdi olabilir. Neden konserlerini yasaklıyorsun?" dedi.