Bu hafta dokuz8 TV'de Bekir Güneş'in sunduğu Yerel Gündem programına Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Halil Coşkun Azizoğlu, Gaziantep'ten Gazeteci Ali Vefa Yurdal, Artvin'den Gazeteci Uğur İstanbullu, Eskişehir'den Ozan Devrim Yay, Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç, Diyarbakır'dan Gazeteci Nesrin Aydoğmuş ve Van'dan Gazeteci Arif Karakaş konuk oldu. 

Bu hafta ayrıca İzmir'den Seyyar Satıcılar Derneği Başkanı Evren Laçin konuk oldu. 
Ekonomik krizin giderek derinleşmesine dikkat çeken Laçin, "Hem İzmir hem Türkiye'de ekonomi dendiğinde ekonominin can suyu sokaklardır. Pandemide bunu yaşadık, ekonomi çok güzel deniyor bunu söyleyenler sokağa inmeli. Pazar ve sokaklar gerçeği ekonominin gerçeğini gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

BUGÜN SOKAKLARA İNDİĞİMİZDE MHP ve AKP'yi GÖREMİYORUZ. EMEKÇİLER İSE HER ZAMAN SOKAKTA.

AKP ve MHP'yi sokakta görüyor musunuz? sorusuna Laçin "Bizim bir sloganımız var. Türkiye'de ciddi anlamda örgütlenen ilk seyyar satıcılar olarak biz kıvılcımı İzmir'de yaktık ve örgütlendik. Şunu gördük ki örgütlenmeden hak alınmaz. İzmir Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüttük. Bu çalışmalar sokakta tüm İzmir'e yansımaya başladı. Biz tüm partilere eşit mesafede yaklaşım sergiledik ve sergilemeye de devam edeceğiz. Seyyar Esnaf Meclisi olarak Türkiye'de bir ilke imza attık. Bugün sokaklara indiğimizde MHP ve AKP'yi göremiyoruz. Emekçiler ise her zaman sokakta. Biz siyasilerden daha çok halka dokunuyoruz. Emekten yana, çifçiden yana bir tane vekil yok. Sokağı bilmeyenler bizi yönetemez."  cevabını verdi.

SADECE ÜLKEMİZ DEĞİL Dünya'nın hiçbir yerinde orman kesimine göz yummak mümkün değil."

Şırnak gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Halil Coşkun Azizoğlu " Bizim Şınak gündemimiz uzun zamandır orman katliamı. Ağaçlarımız yani oksijen depolarımız yok oldu. Gerçek olan ağaçlarımızın yok olduğu. Bu hafta içerisinde HDP'li bazı vekiller ve halk Cudi Dağı'na yürümek istediler. Ancak yasak gerekçe gösterilerek tazyikli su ve gaz bombaları ile ağır bir müdahale gerçekleşti. Değil sadece ülkemizin Dünya'nın hiçbir yerinde orman kesimine göz yummak mümkün değil." olarak aktardı. Spor gündemine dair de aktarımlarda bulunan Azizoğlu "Cizre Belediyespor Erkek Voleybol Takımı Türkiye'yi temsilen Moldova'da rakibini 3-0 yenerek başarı gösterdi. Ve son olarak Şırnak Üniversitesi rektörü değiştirildi. Yeni rektör Prof. Dr. Abdülrahim Alkış oldu."

Van'dan Gazeteci Arif Karakaş Van'ın yerel gündemine ve CHP'nin doğu masası çalışmalarına ilişkin açıklamasında "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Elazığ, Malatya'daki afiş probleminin ilk fitili aslında Van'da ateşlendi. CHP'nin 300'e yakın belediye başkanı Van'da kampa girdi. Ve o dönem de 27 Mayıs'ın yıl dönümü nedeniyle billboardlarda ismini bile duymadığımız STK'lar tarafından göndermeli afişler asılmıştı. Bu aslında bir silsilenin başlangıcı. Tabii Kılıçdaroğlu buna çok iyi bir cevap verdi."