Bekir Güneş ile Gündem Diyarbakır programına CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik konuk oldu. CHP'nin bölgedeki politikalarını ve yol haritasını değerlendirdi. 

"AKP'Yİ BAŞTA SAMİMİ GÖRDÜK VE İNANDIK. ANCAK 2016'DAN SONRA BİZ İNANCIMIZI YİTİRDİK."

Diyarbakır'ın güneydoğu ve doğu bölgesinde önemli bir şehir olduğunu belirten Bekir Güneş, Atik'e AKP'den CHP'ye geçişin nedenini sordu. Atik cevabında "Ben 10 yıl AKP'de siyaset yaptım. AKP'yi başta samimi gördük ve inandık. Ancak 2016'dan sonra biz inancımızı yitirdik. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'a gelişine kadar ben siyaseti bırakmıştım. Birilerinin çıkıp bu gidişata ve zulme dur demesi lazım. Sayın Genelbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun hellalleşme açıklaması, Diyarbakır zindanlarına gönderme yapması beni önemli ölçüde etkiledi. Ülkenin ekonomik gidişatı da ortada, artık çocuklar yatağa aç giriyor." dedi.

Bekir Güneş'in CHP'nin yeni dönem politikalarının gidişatının ne olacağı sorusu üzerine Atik, "Dünkü CHP bölgeyi yani Sivas'tan ötesini elinin tersiyle iterek, bölgede yalnızca 'tabela partisi' olarak kalmıştı. Bugün ise Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP bölgeyi bilen, halkı ve halkın problemlerini bilen ve yakından takip eden bir siyasi partidir. Ülkemizde ciddi anlamda genç nüfusun ülkemizi terk ettiğine şahit oluyoruz. Doktor bulamıyoruz, sermaye bulamıyoruz. Neden böyle? Çünkü hak ve adalet yok. Kimse kendini güvende hissetmiyor. Öyle bir sistem yaratılıyor ki mafya ülkesine dönüştük. " ifadelerinde bulundu.

Atik konuşmasının birçok yerinde AKP-MHP ittifakının hem bölgede hem ülke genelinde sosyal ve ekonomik sorunları ciddi oranda derinleştirdiğini ifade etti. 

CHP'nin başörtüsü çıkışının nasıl karşılandığı sorusuna Atik "Diyarbakır'ın %90'ından fazlası şafidir. Ülke siyasi tarihinin geneline bakıldığından başörtüsünü ciddi bir sorun haline getirdiklerini görüyoruz. Dini siyasete malzeme eden ve toplumu mezhep kışkırtmaları ile ayrıştıran bir zihniyet ile karşı karşıyayız. Dini siyasete alet eden insan da bana göre münafıktır. CHP dinsizdir diyorlar, hayır, biz tüm dinlere saygılıyız. Bizim dinimizde ayrışma ve ayrıştırma yoktur."

HDP'ye bakanlık verileceği üzerine başlayan tartışmaları değerlendiren Atik, "AKP geçmişte HDP'ye 2 bakanlık vermişti. Bu tartışmalar ve yaklaşımlar faşizanlıktır. 6 milyon seçmeni yok saymak demokrasiye en büyük darbedir. Hukuk ve demokrasinin işlemesi tüm sorunlarımızın çözümünde kilitdir. Yoksa kendi kendileri ile çelişen yaklaşımlara ve kişilere maruz kalmaya devam edeceğiz." sözleri ile değerlendirdi.