Bekir Güneş'in sunduğu Yerel Gündem programına bu hafta Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Halil Coşkun Azizoğlu, Manisa'dan dokuz8HABER Editörü Çetin Yılmaz, Artvin'den Gazeteci Uğur İstanbullu, Eskişehir'den Ozan Devrim Yay, Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç katıldı. Her biri kentlerindeki gelişmeleri ve gündemleri değerlendirdi.

İzmir'den yayına bağlanan Gazeteci Civan Değer Baro seçimlerinde yaşanan slogan olayı hakkında; "Yalnızca 'Kadın Yaşam Özgürlük' dendi. Bir yaygara koparılmaya çalışılıyor, bunu anlamak güç." değerlendirmesinde bulunarak. "3 kelimeye bu kadar tahammülsüzlüğü anlamak güç." dedi.

Şanlıurfa Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP'den İYİ Parti'ye transferini değerlendirdi; "Fakıbaba, siyasi fırsatları iyi değerlendiren biri. İYİ Parti'ye transferini de bu bağlamda düşünebiliriz." dedi.

Eskişehir'den Ozan Devrim Yay geçtiğimiz Temmuz ayında gerçekleşen Onur Yürüyüşü ardından açılan davayı aktardı. Davanın son durumuna ilişkin, "18 yaş üstü 8 kişiye dava açılmıştı bugün 18 yaş altı bir katılımcıya daha Onur Yürüyüşü'ne katıldığı gerekçesiyle dava açıldı." açıklamasında bulundu.

Manisa'dan dokuz8HABER Editörü Çetin Yılmaz ise Devlet Bahçeli'nin Manida mitingi hakkında konuştu. Yılmaz; "Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'a destek kapsamında düzenlediği mitinglerin en görkemlisini burada yapmaya çalıştı. Çünkü elindeki tek büyükşehir Manisa Büyükşehir Belediyesi." dedi.

Antalya'dan Gazeteci Pelin Tunç ilindeki TSO seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, "Seçime 2 gün kala Reşat Güney adaylıktan çekildiğini ve 500'e yakın taraftarıyla sandığa gitmeyeceğini açıkladı. Güney daha önce seçime şaibe karıştığını iddia etmişti. Haksız da değildi. Çünkü diğer adaylar sosyal medya hesabından yerel halka oy karşılığı borçlarını sileceğini vaat etmişti."

Van'dan Gazeteci Arif Karakaş yayına katılarak şehrindeki TSO seçimlerini değerlendirdi. Karakaş, "Dün Zahir Kandaşoğlu ve Faruk Bineri açıklama yaptı. 19 grubun tamamının iptal edilmesini istediler. Çünkü sahte yetki belgesinden söz ediliyor, karekodlu belgelerin sahte olduğundan bahsediliyor, pusulaların kullanımında sorun olduğu aktarılıyor. Bu tip iddialar bulunuyor."

Bekir Güneş'in sunduğu Yerel Gündem programı her Çarşamba saat 14:00'da dokuz8HABER YouTube kanalında devam ediyor.