Aydın'da son 3 gün siyasi açıdan oldukça hareketli geçti. Nazilli Belediye Başkanı AKP'ye geçti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün rozeti takıldı.

İYİ Parti Aydın'da çalkantılı bir zamandan geçmekteydi. İYİ Parti Nazilli Teşkilatı belki de Türkiye'de en çok başkan değiştiren ilçe teşkilatlarından bir tanesi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e Altılı Masayı terketmesi çağrısı yapmıştı. Akşener bu çağrıya olumsuz yanıt verirken Aydın'da ise dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Aydın'da Millet İttifakı adına İYİ Parti'den Nazilli Belediye Başkanı seçilen Kürşat Engin Özcan, istifa ederek AKP'ye katıldı. Özcan kendisi ile birlikte 3 meclis üyesini de AKP'ye götürdü. Böylece Nazilli Belediyesi Cumhur İttifakına geçmiş oldu. 

CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ertekin de Özcan ile birlikte AKP'ye katıldı. Özcan ve Ertekin'in  rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan parti grup toplantısında taktı. 

Kürşat Engin Özcan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı milli birlik ve beraberlik çağrısına icabet etmemek olmazdı. Kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Millete ve memlekete hizmet için her zaman emrinizdeyim sayın Cumhurbaşkanımız" ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKININ KAZANDIĞI NAZİLLİ BELEDİYESİ CUMHUR İTTİFAKINA GEÇTİ

Aydın’ın merkez Efeler’den sonra en büyük ilçesi olan Nazilli, Başkan Özcan’ın bu tercihi ile AKP'li ilçeler listesine eklendi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın AKP’ye katılması ile birlikte Aydın’da Cumhur İttifakı tarafından yönetilen ilçeler Buharkent, Kuyucak, Karacasu, Bozdoğan, Köşk, Karpuzlu, Koçarlı ve Nazilli oldu.

ÖZCAN 104 MİLYON BORÇ İLE ALDIĞI BELEDİYEYİ 450 MİLYON BORÇ ALTINA SOKTU

Memleketim.com Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Umut Aldi, dokuz8 TV'de YEREL GÜNDEM programında Bekir Güneş'e bu yaşananları değerlendirdi. 

Özcan'ın Eski Dava arkadaşı MHP’li Haluk Alacık’tan Belediyeyi 104 milyon TL  borç ile devraldığını ve pankart yaptırarak bunu Belediye binasına astırdığını belirten Aldi, Özcan'ın geçen 3.5 yıl içinde bu borcu 450 milyon liraya yükselttiğini söyledi. Nazilli Belediyesi'nin banka hesaplarının da bloke edildiğini belirten Aldi, Özcan'ın bu nedenle sonraki seçimde aday olmayacağını bildiği için AKP'ye geçtiğini ifade etti. 

Özcan'ın Ankara'da ilk olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü belirten Ali şunları söyledi:

"Bu gelişme aslında yeni değil uzun bir süredir tartışılıyordu. Özcan'ın belediye yönetimi nedeniyle zaten İYİ Parti'de artık bir geleceği yoktu. Bu durum Aydın'da şok etkisi yarattı. Aldığı oyların çoğu CHP'ye aitti. CHP İl yönetimi bu yaşananlara suskun. Ulaştığımız bilgilere göre bu gelişmeler yaşanırken CHP il Başkanının da Kıbrıs'ta tatilde olduğunu öğrendik. Sosyal medyada bu yaşananlara tepki çok fazla. Nazilli Belediyesi de artık Cumhur İttifakına geçti. Özcan'a kentte çok fazla tepkiler var." dedi.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da sert tepki gösterdiğini belirten Aldi, "Özlem Çerçioğlu belediye meclis toplantısında elini sert bir şekilde masaya vurarak hakkımı helal etmiyordum dedi. İYİ Parti Aydın İl Başkanının da istifa ederek AKP'ye geçeceği iddia edildi ancak Başkan sosyal medyada bu iddiaları yalanladı.